Ötvenmilliós bírságot kapott a BKK

2021. január 15. 12:13

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisíttette a BKK egyik ajánlattételi felhívását, a fővárosi cég nem fogadja el a döntést.

2021. január 15. 12:13

Megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a BKK által 2020. július 6-án feladott ajánlattételi felhívását, amely az előnyomtatott tekercses kiszerelésű biztonsági hőpapír szelvények beszerzéséről szólt a jegyek és bérletek helyben történő nyomtatásához, írja a vg.hu. A KDB ezen felül a BKK-val szemben ötvenmillió forint bírságot is kiszabott.

A cégek egyebek mellett azt kifogásolták, hogy a BKK szerint az ajánlatukban megajánlott biztonsági hőpapír nem optikai fehérítőmentes és a biztonsági előírásoknak sem felel meg.

A BKK nem fogadja el a döntést, a határozattal szemben felülvizsgálati eljárást kezdeményez.

(vg.hu)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. január 15. 14:30
Valaki tudja, hogy mi a valóság emögött? Mert ez az optikai fehérítő nagyon úgy hangzik, mintha csak egy hajánál fogva előrángatott kifogás lenne.
Bitrex®
2021. január 15. 12:45
Gergőke! Kérd vissza Jávor Benedektől, meg a többi naplopótól a szétosztott 30 milliós prémiumot, hogy legalább a bünti egy részét be tudjátok fizetni. A hiányzó húsz milkát meg tarháld össze a facebook rajongóidtól!
civis72
2021. január 15. 12:41
Szalainé Szilágyi Eleonóra az őt érintő egyik vádponttal kapcsolatban vallomást tett, a BKV menedzserszerződéseivel kapcsolatos vádpontban viszont nem. Felolvasott vallomása szerint 1972-től egyetlen munkahelye volt: a BKV, ezért a 2008. április 1-jén felvett 54 millió forint nettó összeg jogos járandósága volt. A vádirat szerint Szalainé Szilágyi Eleonóra részére egyéb jutalom címén 16,4 millió, végkielégítés címén pedig 69,8 millió, összesen tehát 86,2 millió forintot fizettek ki annak ellenére, hogy előrehozott öregségi nyugdíjjogosultságát 2007. december 6-tól a Nyugdíjfolyósító Intézet megállapította. A vádlott munkaviszonya ténylegesen 2009. július 27-én szűnt meg a BKV-nál. ----- jutalmat kapott azért mert volt egy jól fizető állása egész életében egy masszívan veszteséges cégnél..... és azt hiszi hogy ez neki jár
tothpal
2021. január 15. 12:36
Kérdezem, miféle dilettáns vezetők funkcionálnak a BKK élén? Hogy kerültek oda? Milyen tudással és szakmai végzettséggel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!