Orbán: Magyarország levonta a tanulságokat történelme sötét fejezetéből

2021. január 27. 14:41

Az antiszemitizmus ellen a magyar kormány továbbra is a zéró tolerancia talaján áll.

2021. január 27. 14:41

Orbán Viktor miniszterelnök a holokauszt nemzetközi emléknapján a legmagasabb elismerését fejezte ki Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus elnökének azért a munkáért, amelyet az áldozatok emlékének megőrzése érdekében, illetve az antiszemitizmus újjáéledése ellen kifejt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda délelőtt. Levelében a magyar miniszterelnök azt írta: feleségével vissza-visszatérően felidézik azt a nagyszerű beszédet, amelyet a szervezet elnökétől hallhattak az Auschwitz-Birkenau-i haláltáborban tartott tavalyi megemlékezésen.    

„Mint magyarországi gyökerekkel rendelkező vezetőt szeretném biztosítani Önt, hogy Magyarország levonta a megfelelő tanulságokat a magyar történelem azon sötét fejezetéből, amely oly' sok zsidó közösséghez tartozó honfitársunkat fosztotta meg az életétől, a túlélőket pedig a szeretteiktől” – fogalmazott Orbán Viktor. Emlékeztetett arra, hogy az antiszemitizmus ellen a magyar kormány továbbra is a zéró tolerancia talaján áll, és a közös értékek jegyében további együttműködést ajánlott fel a Zsidó Világkongresszusnak és elnökének. A világ zsidó közössége érdekében végzett munkájához sok erőt és jó egészséget kívánok, az áldozatok előtt fejet hajtva – zárta levelét a miniszterelnök.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2021. január 30. 10:16
"............Orbán Viktor miniszterelnök a holokauszt nemzetközi emléknapján a legmagasabb elismerését fejezte ki Ronald S. Laudernek..........." ??? Orbán Viktor, a szuverén 2/3-os uralkodó, hajlong az előtt, aki azt nyilatkozta, hogy nem tesz különbséget a (budapesti zsidókat megmentő) Horthy és a (zsidókat kiirtó) Hitler között!
Harangláb
2021. január 27. 17:47
Nyilván szükség van ilyen politikai nyilatkozatokra, deklarációkra, hiszen kapunk rengeteg igaztalan támadást e téren...Biztos ami tuti... Arra vonatkozóan még nem nagyon hallottam, olvastam semmit, hogy mi számít antiszemitizmusnak...Kicsit engem ez a szintén definiálatlan "európai értékekre" emlékeztet, amivel szintén sokan dobálóznak, ill. politikai bunkósbotként használják...
rovan
2021. január 27. 16:15
Ne vállalja magára a németek bűneit. Mi nem irtottunk zsidókat, azt a németek tették, az általuk megszállt Magyarországon, aminek a törvényes vezetését eltávolítva, a kormányzó fiának elrablásával kényszerítve nácibarát bábkormányt neveztek ki, aki asszisztált nekik. Ez mind erőszak volt ellenünk is.
rovan
2021. január 27. 16:10
Az nem a mi történelmünk, hanem a német megszállás történelme. Sajnos semmit sem tehettünk a német megszállás ellen. Az pontosan annak a következménye volt, hogy próbáltunk tenni valamit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!