Ódry Árpád dédunokája az SZFE-tüntetőknek adná Ódry mellszobrát

2021. január 18. 18:51

Fischer Gábor, Ódry Árpád színész dédunokája közleményben szólalt fel az SZFE ügyében.

2021. január 18. 18:51
null

Fischer Gábor, az Ódry Színpad névadójának dédunokája a hvg.hu-nak eljuttatott közleményében felszólítja az SZFE vezetését, hogy adják át Ódry Árpád mellszobrát Ódry „valódi örököseinek”, azaz „a szabad művészeknek, azoknak a bátor oktatóknak és diákoknak, akik ma Magyarországon ébren tartják a szabadság lángját.”

Ódry dédunokája nyilatkozatában azt írja, dédapja, a Színművészeti Akadémia akkori főigazgatója 1934-ben felszólalt az intézményt érő támadások ellen. Szerinte az akkori támadások „hangvétele, stílusa és felületessége hátborzongatóan emlékeztet a maiakra”, és „nyilvánvaló politikai bosszúból” akarják most „eltörölni a föld színéről” a színpadot. Véleménye szerint Ódry szobrának azokhoz a „méltó örökösökhöz” kell kerülnie, „akik most még bátrabban és még elszántabban védelmezik az Egyetemet, a szabadságot és mindazt, amiért érdemes művésznek lenni”.

Címlapkép: SZFE-s tüntető. Fotó: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. január 19. 14:22
inkább az unokát!
tevevanegypupu
2021. január 19. 13:28
Ezzel a Fischer névvel nem is csodálom..
Dorset Naga
2021. január 19. 12:11
még egy Fischer.
zakar zoltán béla
2021. január 19. 12:03
trotty
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!