Íme egy lenyűgöző drónfelvétel a megújuló Citadelláról

2021. január 18. 14:14

A Citadellára tervezett közpark még távol van, de a Várkapitányság felvétele így is látványos.

2021. január 18. 14:14
null

A következő években újjászületik a Citadella erőd és közvetlen környezete – írta meg az Octogon. Emlékeztettek: Budapest turisztikailag kiemelt, legszebb panorámájú pontját az elmúlt évtizedekben nem fejlesztették, így mára világörökségi helyszínhez méltatlan állapotba került. A felújítást irányító Várkapitányság célja a lepusztult környezet és az erőd belső udvarának rendbetétele, és egy szerethető közpark kialakítása. A munkák során felújítják a falakat és az ágyútornyot, valamint létrehozzák a Szabadság Bástyája című kiállítást – írja a portál.

Hangsúlyozták: a munkálatok állapotfelméréssel és régészeti feltárással kezdődtek. Ezek során a Gellért-hegyen egykor állt csillagvizsgáló falmaradványait, egy értékes, első világháborús ágyútalpat, kelta, római és török kori érméket és kerámiákat is találtak a szakemberek. A következő lépés a Citadella belső udvarának megújítása, valamint a külső falak rekonstrukciója lesz – közölte az Octogon.

A felvételt megtekintheti a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldalán.

(Octogon)

Kép forrása: Facebook-videó

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2021. január 19. 10:57
"Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Zrt. és Garancsi István vállalkozása, a Market Építő Zrt. közösen nyerte meg a Citadella felújítására kiírt nettó 20 milliárd forintos keretszerződést." https://magyarnarancs.hu/lokal/meszaros-es-garancsi-cegei-ujithatjak-fel-a-citadellat-235222
brekker
2021. január 18. 22:48
Facebook facebook hátán. A youtube miért nem jó?
Takita
2021. január 18. 18:11
A képen is látszik, hogy a Kisfaludi Strobl Zsigmond által oda tervezett mellékalakok nélkül a szobor-csoport arányai megváltoztak. És nem előnyösen. A Szergelynek nevezett szovjet katonát jó hogy elvitték , de kellene helyette egy másik szobor
Bell & Sebastian
2021. január 18. 14:52
Azta, mekkora sörnyitó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!