Galgóczi: a Pfizer vakcinája a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását

2021. január 04. 09:34

A járványügyi osztályvezető szerint a krónikus betegek számára is adható, ugyanakkor van néhány kivétel.

2021. január 04. 09:34

A Pfizer vakcinája a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását, tehát összességében egy hónap után nyújt védettséget a koronavírus ellen – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

Galgóczi Ágnes elmondta, ez azt jelenti, hogy az első oltás után sem lehet a higiéniai szabályokon lazítani, továbbra is be kell tartani azokat. Elmondta azt is, a Pfizer már elérhető vakcinája krónikus betegek számára is adható, ugyanakkor van néhány kivétel. Ezek közé tartozik az akut lázas betegség, a várandósság és az allergia a vakcina valamelyik összetevőjére. „Egyébként 16 év felett ez a védőoltás mindenkinek ajánlott” – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes.

Azoknak, akik már átestek a betegségen, azt javasolják, hogy a gyógyulástól számítva három hónapon túl oltassák be magukat, de a vakcina egyébként bármikor beadható a gyógyultaknak – közölte.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2021. január 04. 11:57
A halálesetek négyötöde elkerülhető lett volna, ebből következően a gazdasági károk is. https://swprs.org/who-preliminary-review-confirms-ivermectin-effectiveness/?fbclid=IwAR1Th0JlQe8Dmoig3cnx9Db4hX6PX-dCA0MNuHpccbXsVORlW9gMYYznCyM
lilla
2021. január 04. 10:06
Itt valami santit... Az angolok szerint mar az elso oltas utan is 70%-os vedettseget ad. Igy ok dupla annyi embert oltanak be inkabb es nem rakjak el mindenkinek a 2. adagot...
Szuverén maffiaállam
2021. január 04. 10:02
A Pfizer magyar vakcina, egy kisújszállási asszonyság készítette. Tehát aki a szovjet vakcinát akarja a magyarokra sózni, az nemzetáruló. Hallod, Petya?
jóember
2021. január 04. 10:00
Már többször elhangzott, hogy ezzel a vakcinával az első oltás után 80 százalékos védettség érhető el, a második után 90 százalékos. Meg az is, hogy a hatása idővel csökken. Ez azt jelenti, hogy egy fél év múlva már nincs lényeges különbség az egyszeri és a kétszeri oltás hatása között. Csak kérdem, nem lenne jobb mindenkit csak egyszer beoltani? Fele idő alatt és fele költséggel érhetnénk el a védettséget. Az angolok már ezt próbálják megvalósítani, nekünk is ezt kéne tenni, hamarabb túl lennénk rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!