Egyre több helyen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

2021. január 25. 18:59

Erről a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) számolt be.

2021. január 25. 18:59
null

A koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon azt írták: a harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei szerint az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat. Jelenleg a szennyvízben mért koncentráció alacsony Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), míg a többi vizsgált településen mérsékelt – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a vizsgálati eredmények alapján ezen a héten csökkenő tendenciát mutattak ki a mintákból Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Tatabányán, míg a többi vizsgált településen stagnálás tapasztalható. „Az eredmények alátámasztják, hogy a járvány második hullámának lecsengő szakaszában vagyunk, azonban a kedvező tendencia fenntartása érdekében továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása” – emelték ki.

Felhívták a figyelmet arra, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse a háziorvosát. Emellett mindenki tartsa be a kijárási korlátozásokat, viseljen maszkot és tartsa a legalább 1,5 méteres távolságot. Fontosnak nevezték továbbá a gyakori és alapos kézmosást.

(MTI)

Nyitóképen: A kaposvári szennyvíztisztító-telep. Illusztráció. Forrás: MTI/Varga György

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2021. január 26. 11:02
Hurrá. Reggel láttam a TV-ben, hogy az osztrákoknál további szigorításokat vezetnek be az új, még ijesztőbb mutáns megjelenése miatt. És ugya, Ausztria a mi laborunk, ami ott történik itt is megtörténik 2 hét késéssel. Szép kilátások.
scion
2021. január 26. 08:18
ez azért van, mert a sok kis sunyi kovidos budiba szarik
NeMá
2021. január 25. 21:33
Szögezzük le szennyvíz vizsgálatával egyértelműen vizsgálható, a lakosság fertőzöttsége, ugyan az mint ha mindenkit letesztelnének!
békalepcse
2021. január 25. 20:51
Nagyon jó! Ez minden más vakcina őrültséget felül ír. Hál Istennek ahhoz kevés vakcina talált gazdára, hogy annak tulajdoníthassa a tudományos őrülésben szenvedő plebs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!