Dávid Ferenc szerint a kormány semmibe veszi a nyugdíjasokat

2021. január 06. 13:44

Azzal érvel, hogy Gyurcsányék emelték utoljára a minimálnyugdíjat.

2021. január 06. 13:44

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány semmibe veszi a nyugdíjasokat a nyugdíjminimum bebetonozásával – mondta a párt gazdasági szakértője szerdán a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón. Dávid Ferenc kifejtette, az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2008 óta változatlanul 28 500 forint, így a minimálnyugdíjat továbbra is a Gyurcsány-kormány emelte utoljára, miközben az árak azóta jelentősen nőttek.    

A DK szakértője szerint a kormány ezzel a lépéssel nemcsak az időseket, hanem a családosokat, rászorulókat is cserben hagyja, hiszen a kormány tétlensége miatt a gyermeknevelési, az anyasági és az otthonteremtési támogatások, a gyermekvédelmi kedvezmény és a baleseti táppénz is változatlan összegű marad. „Egy válságban nem az oligarchákra és a luxusberuházásokra kellene költeni”, hanem a szociális támogatások emelésére” – mondta Dávid Ferenc, aki azonnali 50 ezer forintos segítséget sürgetett a nyugdíjasoknak.

(MTI)

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. január 06. 22:19
Mennyi rosszindulatú fidesznyik kretén! De várjatok 22-be bosszút álunk rajtatok majd az Apró klánt segítjük hatalomra,rátok fagy az irigy vigyor!
Harangláb
2021. január 06. 21:00
Egy ócska nyálfröcsögős dk-s szakértő... A Rónai Egont mindig hamar meg tudja győzni, hogy szemét fidesz...:)))
kronosz85
2021. január 06. 19:35
Valaki megnézhetné már a sárga ház kerítését, mert folyamatosan szöknek a gyagyások...
barnabibambi
2021. január 06. 18:26
Orbán kiéhezteti a nyuggerokat azaz vigyáz az egésségünkre nehogy úgy el hizzunk mint az USA nyuggerei.Szóval nem kell az alamizsna,de mi majd 22-be segítünk Orbán vezírnek elbukni.Megjegyzem hogy az ország legsötétebb korszaka az Orbán korszak 11 ezer halott lopások hazudozások nyakló nélkül.Az átkos se volt ilyen sötét mint most!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!