A Hősök terén tüntetnek a nyitásért

2021. január 31. 12:48

A tüntetést a Le az Adók 75%-ával Párt szervezi, a szervezők arra kérték az érdeklődőket, hogy csináljanak úgy, mintha csak véletlenül arra sétálnának.

2021. január 31. 12:48
null

Már Európa-szerte demonstráltak a korlátozások enyhítése miatt, ma a Hősök terén gyűlnek össze azok, akik a héten meghosszabbított korlátozások enyhítését szeretnék elérni – írja a Jövőtv.hu. Hozzátették: bár a hatályos rendeletek értelmében tilos mindennemű gyülekezés, a szervezők arra kérték az érdeklődőket, hogy csináljanak úgy, mint ha véletlenül arra sétálnának.

A Jövőtv.hu hangsúlyozta: a Le az Adók 75%-ával Párt eredetileg február 1-re tervezett demonstrációt, de már január 31-én vasárnap 12:00-kor gyűlnek össze Budapesten, a Hősök terén. Az időpont változást azzal indokolják, hogy a Kormány által meghosszabbított korlátozások ellen hamarabb szükséges fellépni és a hétvégi időpontban vélhetően többen el is mennek a demonstrációjára. Az eseményt eddig, több, mint 13 ezren igazolták vissza – írják. A beszámoló szerint jelenleg több százan vannak a téren, ahol beszédek hangzanak el egy megafon segítésével, többek között Ecsenyi Árontól és Ecsenyi Szilárdtól.

A Telex beszámolója szerint a tüntetésen szerint mintegy háromszázan voltak jelen, plusz néhány tucat újságíró és a biztosításra kivezényelt rendőrök. A pártok közül csak a korlátozások lazítása mellett kampányoló Mi Hazánk ment ki hivatalosan, pártmolinóval, írják.

A Telex megírta, hogy az esemény főszervezője Ecsenyi Áron és ikertestvére voltak, ők ketten mondták a leghosszabb beszédeket, majd vendéglátósok szólaltak fel. Ecsenyi testvére a fiatalok érdekében is felszólalt, akik hónapok óta be vannak zárva, és szerinte növekedhetett közöttük az öngyilkosok aránya. Az emberekkel azt skandáltatta: „kompromisszumot”, ez lett a rendezvény fő szlogenje, írja a portál.

Ecsenyi Áron szerint a korlátozások sikerességét semmi nem igazolja, a kormány pedig elárulta a jobboldalt, valódi célja, hogy a csődbe menő vállalkozásokat felvásárolhassák a kormányközeli vállalkozók – írja a Telex. A portál tudósítása szerint Ecsenyi elmondta: rá kell kényszeríteniük a kormányt, hogy belássa, „mindannyiuk élete számít, a vállalkozóké és dolgozóké is”. Azt is mondta, minden generációnak meg kell küzdenie a hatalmi önkénnyel.

A Telex megírta: a rendőrök igazoltatni kezdték a résztvevőket, mivel a rendezvény sérti a gyülekezési jogot a veszélyhelyzet idejére felfüggesztő rendeletet, majd a rendőrök a szervezők és a tömeg közé álltak egy sorfalat alkotva, és kiszorították az embereket a térről. Atrocitás nem történt, néhány bekiabáláson kívül senki nem tanúsított ellenállást a rendőrökkel szemben, írják.

(Jövőtv.hu, Telex)

Összesen 305 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békés
2021. február 01. 01:30
Szabad téren, friss levegőn tilos gyülekezni. Eközben zárt térben, óriás plazákban, a légkondi által keringetett "vírus" ellenére szabad gyülekezni . Már tombol a karácsonyi vásárlási láz https://index.hu/gazdasag/magyar/karacs031111/
MMisu
2021. január 31. 19:16
Hiába a vendéglátásból élők adózás elől eltitkolt jövedelmeiket a kormány nem tudja kárpótolni! A taxisokét sem stb.
egy genetikusanalattvaló
2021. január 31. 18:28
Ecsenyi Áron mellesleg hajdan a Index újságírója volt, csak próbaideje alatt kirúgták. Most a Telexes volt samesz társai tudósítanak akciójáról, természetesen objektíven. Kell még valamit mondanom arról, hogy milyen alakok a szervezők.
Ninini
2021. január 31. 17:31
Háromszázan? Na jó, annyi értetlennel még kvajók vagyunk. A Mi Hazánknak kár volt ebbe beleállni. Vannak olyan szabályok, amikkel én sem tudok azonosulni, de ha ez van, ez van. Ki fogjuk bírni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!