Vereséggel búcsúzott a válogatott a női kézilabda Eb-ről

2020. december 15. 22:29

Tizedik helyen zárt a magyar csapat.

2020. december 15. 22:29
null

A magyar női kézilabda-válogatott 32-21-re kikapott Norvégia csapatától a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, kedden, így két győzelemmel és négy vereséggel a tizedik helyen zárta a tornát. A magyar együttes legeredményesebb játékosa Kovacsics Anikó volt, aki 12 lövésből hét gólt dobott.

A magyarok a csoportkörben legyőzték Szerbiát, viszont Horvátországtól és a világbajnok Hollandiától, illetve a középdöntőben Németországtól kikaptak, így már a románok hétfő esti legyőzése előtt biztossá vált, hogy nem játszhatnak helyosztót.

A pénteki elődöntőben a címvédő franciák a horvát, a házigazda dánok pedig a norvég válogatottal találkoznak.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. december 17. 08:48
"Tizedik helyen zárt a magyar csapat." Az elhibázott sportpolitika is hozzájárul ehhez. Hiába van a nőknél egy világverő győri klub vagy a férfiaknál egy Veszprém, ha külföldi játékosokra épülnek. Pusztán a pénztől, közpénztől nem lesz eredményesebb a magyar sport válogatott szinten. És ha a versenysportnak van valamiféle nemzeti identitást erősítő része (amit a kormány túlhangsúlyoz), azt a válogatott hozza, nem a klubok nemzetközi sikerei.
brabant89
2020. december 17. 00:53
Még több pénzt kell önteni a kézilabdába, mert az eddigi állami támogatás nem elég.
balbako_
2020. december 16. 15:00
Arany van a kezünkben, de most még nem tündöklik. Alaposan meg kell nézni mi okozta ezt a kisiklást - amit a járvány is okozott - és ezeket a csodálatos lányokat fel kell hozni méltó helyükre a világon.
Gullwing
2020. december 16. 09:37
Ez egy fiatal csapat, idő kell hogy öszeérjen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!