Prőhle az ATV-nek: Jobb, ha Demeter marad a PIM élén

2020. december 05. 14:18

A Petőfi Irodalmi Múzeum egykori főigazgatója szerint Demeter Szilárd távozása esetén „újabb totó kezdődne, hogy melyik futóbolond” követné őt ezen a poszton.

2020. december 05. 14:18
null

Péntek este Prőhle Gergely volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Petőfi Irodalmi Múzeum egykori főigazgatóját Orbán Webernek írt leveléről és a Szájer-ügyről is kérdezték, de szóba került utódjának, Demeter Szilárdnak az elhíresült publicisztikája is. 

Prőhle szerint Demeter írásának nincs helye egy nemzeti intézmény főigazgatójának életművében nincs helye. A PIM egykori főigazgatója szerint szerencsés az a helyzet, amikor az ember „beleszeret a saját gondolatába”, és azt meg tudja mutatni másoknak is, akik lebeszélhetik az embert ennek a közreadásáról. „De ha az ember csak a nálánál radikálisabb barátainak mutatja meg a szöveget, akkor azt mondják, hogy igen, haver, ez óriási, nagyszerű szöveg, rakd ki azonnal. Na most ez nem szerencsés” – vélekedett Prőhle. 

Az egykori múzeumigazgató szerint azonban érdemes arra is figyelni, hogy hogyan lehetett Demeterből PIM-főigazgató. Szerinte Prőhle leváltása után az illetékes miniszter számos jelölttel állt a miniszterelnök elé, aki azonban elutasította őket. Prőhle szerint Demeter még a kevésbé radikális igazgatójelöltek közé tartozott, és „mindenki jobban jár”, ha ő marad a Petőfi Irodalmi Múzeum élén. Máskülönben „egy újabb totó kezdődik, hogy melyik futóbolond lesz a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Csak ehhez az kell, hogy Demeter Szilárd nagyon komolyan vegye azt, amit a múzeum munkatársainak megígért” – fejtette ki Prőhle Gergely.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cooperator
2020. december 07. 08:20
HIBA VOLT DEMETERNEK VISSZAVONNIA CIKKÉT. HADD CSÁMCSOGJANAK RAJTA AZ ILYEN PRÖHLE-FÉLÉK. AZ IGAZSÁG LEGINKÁBB A LIBSIKNEK FÁJ LEGJOBBAN.
tothpal
2020. december 06. 12:00
A sértődöttekből lassan már egy pártot lehetne alapítani. Akad köztük akadémikus is...
tothpal
2020. december 06. 12:00
A sértődöttekből lassan már egy pártot lehetne alapítani. Akad köztük akadémikus is...
rókabácsi
2020. december 06. 11:25
ilyen a leváltott sértödött!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!