Novák Katalin gondolatai a nők sikerességéről

2020. december 14. 12:47

„Recept nincs, de az út ott van mindenki előtt. Merjünk rálépni!” – fogalmazott a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

2020. december 14. 12:47
null

„Hogyan lehet sikeres egy nő?” – teszi fel a kérdést a családokért felelős tárca nélküli miniszter az Axióma videójában. Novák Katalin rámutat, hogy a siker egyik kulcsa, ha nem hiszik el, hogy a nőknek folyamatosan versenyezni kell a férfiakkal és azt, hogy választani kéne a gyermekvállalás és a felelősségteljes beosztás között. 

„Nem könnyű nap mint nap gondoskodni egy családról úgy, hogy közben van egy munkánk, szerencsés esetben hivatásunk (...), mégis ezek a nehéz döntések tesznek bennünket igazán erőssé” – fogalmazott. Úgy folytatta: „merjünk igent mondani a gyermekre, merjünk jelen lenni ott, ahol senki más nem helyettesíthet bennünket”. A miniszter végül hangsúlyozta: „recept nincs, de az út ott van mindenki előtt. Merjünk rálépni!”

(Nyitókép forrása: Facebook)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2020. december 15. 08:19
persze neki könnyű, azon kívűl, hogy megszülte a gyerekeit azóta 8 bébiszitter neveli őket felváltva.
egyvilág
2020. december 14. 20:25
Egy írás egyebek mellett a nemek társadalmi helyzetéről, meg hogy hogyan lehet ezt józan módon szemlélni és kezelni: https://egyvilag.hu/temakep/049.shtml#p8
pemete jakab
2020. december 14. 17:25
"Novák Katalin gondolatai a nők sikerességéről" Novák sikeressége = közpénzkurva (havi kb. 2 millió az apanázsa)
FAbika
2020. december 14. 17:25
Ha valaki családban és nem egyénekben gondolkodik, akkor tényleg mindegy, hogy melyik szülő mennyit keres, és a nőknek nem kell férfiakkal versenyezniük. A fiú gyerekek dolgozzanak, keresennek pénz, a lányok meg kapjanak családi hozományt. Fessenek, írjanak, tervezzenek űrhajót, ha kiakarnak bontakozni, de ne kelljen pénzért robotolniuk. A nők elvileg nagyon jó közösség építők. Sajnos a mai korban ez nem annyira látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!