Csalással gyanúsítják a Fővárosi Állatkert megbízott főigazgatóját

2020. december 15. 20:45

A Karácsony által kinevezett Szabó Roland vissza is vonta a pozícióra beadott pályázatát.

2020. december 15. 20:45
null

Visszavonta a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pozíciójára beadott pályázatát Szabó Roland – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Főpolgármesteri Hivatal. „Erre is tekintettel Karácsony Gergely főpolgármester visszavonta Szabó Roland főigazgatói kinevezéséről szóló határozatát.” Szabó 2020 márciusa óta irányította megbízott főigazgatóként az intézményt, ekkor a 13 éve főigazgató Persányi Miklóst váltotta. Ezt követően továbbra is főigazgató-helyettesként dolgozik majd a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Kedd este a Privátkopó.hu bűnügyi portál írta meg, hogy üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat a rendőrség a Fővárosi Állat- és Növénykert Karácsony Gergely által kinevezett főigazgatója, Szabó Roland ellen. A férfit olyan bűntettekkel gyanúsítják, amelyeket még azelőtt követett el, hogy a közkedvelt budapesti intézmény vezetője lett.

Fotó: Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes és Szabó Roland, az állatkert főigazgató-helyettese kinyitja a Fővárosi Állat- és Növénykert főkapuját 2020. május 20-án.
(MTI/Kovács Attila)

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. december 16. 13:46
Tordai Bencét várják, aki rokonlátogatásra érkezik a majomházba.
Krupp Skya
2020. december 16. 13:46
Tordai Bencét várják, aki rokonlátogatásra érkezik a majomházba.
gyaloggos
2020. december 16. 13:24
AZT gondolták, hogy kinyílott az ARANYKAPU? Hm....? AZON a fotón úgy tűnik, igen! GYÉB is fülig érő szájjal! ccccc!
khomeini
2020. december 16. 12:32
amihez csak nyúl karigeri, az mind arannyá változik.................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!