Három góllal kapott ki a Fradi a Barcelonától a Puskás Arénában

2020. december 02. 21:00

A Barcelona fölényes labdabirtoklással és erős támadójátékkal az első félidő végére elnyerte a csoportgyőzelmet, miután 0-3-ra legyőzte a Ferencvárost.

2020. december 02. 21:00
null

A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 5. fordulójában a Ferencváros az FC Barcelonával játszik a Puskás Arénában. A mérkőzés 21 órakor kezdődött. – írja a Nemzeti Sport.

A Juventus elleni teljesítmény bizakodásra adhat okot

Szerhij Rebrov vezetőedző szerint a Ferencvárosnak a múlt kedden a Juventus vendégeként nyújtott teljesítménye bizakodásra adott okot a szerdai, Barcelona elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt.

„A BL-hez tapasztalat is kell. Az első három találkozón sok tapasztalatot gyűjtöttünk, ez pedig hasznunkra vált. Ennek láthattuk jeleit a Juventus otthonában” – mondta keddi sajtótájékoztatóján az ukrán szakember, aki hozzátette, továbbra is az a legfontosabb, hogy versenyképes legyen az együttes, e tekintetben kifejezetten bíztatónak látta a torinói mérkőzést.

Hiányzók

A katalán klub keretét és hiányzóit illetően kifejtette, a Barcelona második csapata is minőségi labdarúgókból áll, ami bebizonyosodott már a Dinamo Kijev ellen, hiszen múlt héten az ukrán fővárosban 4-0-ra nyert a spanyol sztárcsapat. Rebrov szerint minden poszton megvan a megfelelő konkurencia, a különbség pedig elenyésző a játékosok között a Barcelonánál, vagy éppen a Juventusnál.

„Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni” – jelentette ki Rebrov, aki elmondta, az elmúlt napokban a torka fájt, de már jobban van, noha a hangja még nem tökéletes.

Rotálás

„Akik játszanak, azok boldogok. Edzőként elsősorban azokkal van dolgom, akik éppen kimaradnak a csapatból. Sokat beszélünk velük, éreztetjük, hogy mindenki fontos a keretben. Ennek köszönhető, hogy Frimpong Torinóban az egyik legjobb volt, mert nagyon motiváltan lépett pályára” – mondta Rebrov annak kapcsán, hogy miként tartja tűzben a kevesebb szerepet kapott játékosokat. Hozzátette, arra kifejezetten büszke, hogy rendre három-négy magyar van a kezdőben, ezzel kapcsolatban pedig kiemelte, rászolgáltak a bizalomra és bebizonyították, versenyképesek ezen a szinten is.

Somália bravúrban reménykedik

„Mindig nehéz a Barcelona ellen játszani, szerdán is a katalánok lesznek az esélyesek. De nem adhatjuk fel a támadás lehetőségét, ha nem csak védekezünk, akkor lehet esélyünk a bravúrra” – fogalmazott a meccs előtt Somália, a Ferencváros középpályása.

A brazil futballista vegyes érzésekkel fogadta, hogy többek között a hatszoros aranylabdás Lionel Messi nem utazik el Budapestre, mert „az ember mindig a legjobb játékosok ellen akar játszani”, ugyanakkor a csapat szempontjából örül neki, mert az argentin sztár nélkül egy picit több esély lehet a bravúrra.

„A barcelonai mérkőzés az első volt a csoportkörben, ezért is nehéz volt. Most már jobban látjuk, mit követel meg a BL” – utalt a nyitókörben elszenvedett 5-1-es vereségre a 32 éves Somália, aki szerint jövő kedden, a Dinamo Kijev elleni meccs egyfajta döntő lesz, de most egy bravúros pontszerzéssel az FTC előnyből várhatná azt az összecsapást.

Kilátások

A G csoportból a százszázalékos Barcelona és a második Juventus is továbbjutott már, az FTC és a Dinamo Kijev a harmadik helyért csatázik, amellyel tavasszal az Európa-liga legjobb 32 együttese között lehet folytatni a nemzetközi szereplést. A Juventus ellen az est folyamán szintén 3 gólos vereséget szenvedett a Dinamo Kiev.

A mérkőzés

Az első félidő első perceiben kőkemény támadással indított a Barca. Szinte teljesen saját térfelére szorította a Ferencvárost, mely szinte végig védekezni kényszerül. 

Egy nullra vezet a Barcelona. Griezmann a jobb oldalról kapott egy beadást Jordi Albától, a francia csatár pedig határozott és barvúros mozdulattal rúgta be Dibusz kapujába a labdát.

Martin Braithwaite góljával a 20. percben 2:0-ra növelték előnyüket a katalánok. Ismét balról érkezett a labda, ezúttal Braithwaite rúgta az elég szellősen védett hálóba a labdát.

A 28. percben megszületett a harmadik barcelonai gól: Dembélé a kapu bal oldalába rúgta a büntetőt, míg Dibusz a másik irányba mozdult. 0-3

Az első félidő végén nyilvánvalóvá vált a két csapat játéka közti különbség, a Barcelona fölényesen uralja a mérkőzést és könnyedén vezet 0-3-ra a Ferencvárossal szemben. 

A második félidő elején a Fradi támadásba lendült, az 50. perc ferencvárosi helyzettel indult. Heister beadását Nguen 10 méterről lőtte Minguezába, majd a labdát Sigér szedte össze, viszont sajnos a jobb felső sarok mellé lőtte a labdát. A 70. perc táján egymásután két szöglethez is jutott a Fradi, de nem lett helyzet. A második félidőben a Fradi lényegesen többet játszik, de látható, hogy erre a Barcelona azzal ad lehetőséget, hogy a három gólos előny birtokában kényelmesen játszik. A 72. percben volt egy helyzete a Fradinak, de Neto kivédte.

A meccs legvégén Dembélé kis híján berúgott egy negyedik gólt, miután Dibusz rosszul jött ki egy beadásra, de a Barca csatára elhibázta a lövést. A párhuzamosan folyó mérkőzésen a Juventus szintén 3 góllal nyert a Dinamo Kiev ellen. 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2020. december 03. 01:21
Egy nullra vezet a Barcelona. Grizlimanó a jobb oldalról kapott egy beadást Jordi Albától, a francia csatár pedig határozott és barvúros mozdulattal rúgta be Dibusz kapujába a labdát.
brabant89
2020. december 03. 00:23
Kár, hogy nem 5-0 lett. De azért ez sem rossz eredmény.
cutcopy
2020. december 02. 23:08
Legalább a szépítő gól összejöhetett volna, akkor most csoportharmadikok lennénk és elég lenne Kijevben a döntetlen is..
medve
2020. december 02. 23:02
Valahogy ezen a meccsen éreztem legkevésbé a taktikai fegyelmezettséget és a küzdést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!