Elsötétülő Budapesttel tiltakozott Karácsony Gergely

2020. december 24. 08:43

Egyes ellenzéki vezetésű városok is lekapcsolták a díszkivilágítást az iparűzési adó felezése miatt.

2020. december 24. 08:43
null

Több ellenzéki vezetésű városban, így Budapesten is szerdán 19 órakor lekapcsolták a díszkivilágítást, hogy ezzel tiltakozzanak az iparűzési adó megfelezése ellen, ami a kormány gazdaságvédelmi intézkedése – írja a Telex. Emlékeztettek: Orbán Viktor szombaton jelentette be, hogy a koronavírus elleni védekezés jegyében felére csökkentik a kis- és középvállalkozások, illetve az egyéni vállalkozók iparűzési adóját. A miniszterelnök azt is közölte, hogy az ötezer fősnél kisebb települések majd a kormánytól kapnak kompenzációt, az ennél nagyobb önkormányzatok pedig egyedi elbírálás alapján – írta meg a portál.

A Telex közölte: az egy kivétellel ellenzéki vezetésű városokat tömörítő Szabad Városok Szövetsége (SZVSZ) nem sokkal később jelezte, hogy szerintünk az iparűzési adó megfelezésének nincs köze a gazdasági válság kezeléséhez. Azt írták felhívásukban, hogy az egyik bevételi forrásuk csökkenésével közszolgáltatások kerülnek veszélybe. Megírták: az SZVSZ azt akarja, hogy a kormány vonja vissza az iparűzési adó megfelezéséről hozott döntését, mert így kivégzi az önkormányzatokat. A SZVSZ tagjai a díszkivilágítások lekapcsolásával akarják felhívni a figyelmet a döntésre – írta meg a Telex.

(Telex)

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2020. december 28. 14:33
Párizsba beszökött az ősz.... Budapestre a sötétség. Nincs egy józan gondolkodású tanácsa.... pardon helyettes a városházán?
bpe
2020. december 26. 22:14
"az ennél nagyobb önkormányzatok pedig egyedi elbírálás alapján" ennyi, gergő, kénytelen leszel bp tartalékaival pontosan elszámolni, amelyek ha a kormány szerint elegen vannak, nem kapsz egy petákot se, ha meg nincsenek elegen, mert tf. lábuk kélt, nos, azt majd magyarázhatod fb-posztokban, hátha attól megkerül.
Benedek Zsolt
2020. december 26. 17:32
Hát igen: https://www.youtube.com/watch?v=iDEppXwWHag
Vakfolt
2020. december 25. 20:42
Tiltakozik a vállalkozások terheinek csökkentése miatt, költségcsökkentéssel. Inkább rúgna ki még pár ilyen hülye tanácsadót vagy mi a faszomat. A dixivilágítás hiánya csak Gerci fejében dúló sötétségre példa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!