Azbej Tristan: Több mint százezer embernek nyújtott már segítséget a Hungary Helps Program

2020. december 27. 10:13

A programhoz önkéntesek csatlakozását is várják.

2020. december 27. 10:13

Az elmúlt csaknem négy évben több mint százezer embernek nyújtott segítséget a Hungary Helps Program, amelyhez önkéntesek csatlakozását is várják – mondta az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Azbej Tristan emlékeztetett: a program Magyarország nemzetközi segítségnyújtási akciójaként 2017 elején indult a rászoruló közösségek, kiemelten az üldözött keresztények támogatására. Az önkéntes program igazgatója, Kármán Krisztina kiemelte: egyelőre a koronavírus-járvány nem teszi lehetővé az utazásokat, így online, vagy más távolból adott segítséggel indul az önkéntes program. A közelmúltban száz gyermekmaszkot juttattak el Irakba és Szíriába, amelyeket önkénteseik otthon varrtak – mondta példaként. Programjukba olyanok jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének online angolnyelv oktatásban, szaktanácsadásban, workshopok tartásában afrikai közösségekben – iskolákban, családsegítő központokban – vagy a Közel-Keleten.

Emellett például a vírushelyzet mérséklődését követően a Hungary Helps Program támogatásával megvalósuló templomépítéshez küldenek mérnököt, a program által támogatott kórházba a személyzet képzésére várnak szakembert, fiatalabb önkénteseik pedig gyermekotthonokban tarthatnak foglalkozásokat. Kiemelte: van olyan önkéntesük, aki egy mintafarm-gazdaságot alakítana ki Nyugat-Afrikában. Az önkéntesek segítenek a helyi közösségeknek olyan célokat találni, amiért maguk is küzdhetnek – hangsúlyozta Kármán Krisztina. Hozzátette: programjukra az onkentes@onkentesliga.hu címen lehet jelentkezni.

Azbej Tristan tájékoztatása szerint az önkéntesek utazásának és felkészítésének költségeit a Hungary Helps Önkéntes Program keretében a lebonyolító szervezet, Magyar Önkéntes Liga Egyesület fedezi, a kiküldetés ideje pedig a tevékenységhez és a helyszínhez igazodik. A legfontosabb szempont azonban az önkéntesek biztonsága, csak olyan támogatási programot indítanak, ahol azt szavatolni tudják – hangsúlyozta az államtitkár.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2020. december 27. 12:47
Örmények, két pogány közt.
zöld zsömle
2020. december 27. 12:44
Álljatok a moslékostál mellé, negatív kommentelők és zabáljatok, amit megesztek, csak az a tiétek! Ne segítsetek senkin, éljetek a mának, moslékoljatok bal kézzel, jobb kézzel a klaviatúrán kommenteljetek. Disznók.
Akiltosz
2020. december 27. 12:43
Amikor örmény testvéreidet lőtték a kormány hallgatólagos támogatásával, miért kusshadtál Tristan Azbej?
káli
2020. december 27. 12:32
Új név a lopásra! Le meri írni hogy száz maszkot küldtek! Nem rohad rád az ég te megélhetési fideszmajom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik