A kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját

2020. december 11. 16:52

December 12-étől változnak a szabályok, a tumultus elkerülése a cél karácsonyi bevásárlások idején.

2020. december 11. 16:52
null

Farkas Örs miniszteri biztos, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője facebookon közölte: „A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben. A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a következőket írta: „Szombattól időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is. Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentésére. A javaslattal az Idősügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját. Arra azonban felhívjuk a figyelmet, hogy vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése! Az időseket arra kérjük, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket!

A kormányrendelet hamarosan olvasható lesz a Magyar Közlönyben.

(Facebook)

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2020. december 11. 21:56
Az igazság, saját véleményem szerint az, hogy ennek az idősávnak nem sok értelmét látom. Mivel a kiszolgálót az eladót nem cserélik, így Ő mind két korosztállyal taláklkozik tehát, ha valaki coronás az az eladót ugyan úgy megfertőzheti és az eladó tovább adhatja a idős embernek. Szerintem így nem sok értelme van, de ez nem az én dolgom.
rókabácsi
2020. december 11. 18:55
és akkor ez most meddig fog lógni?
bagira
2020. december 11. 18:29
Vásárlási idősávot végleg törüljék.
confitür
2020. december 11. 18:00
Nem is kellett volna bevezetni. Kizárólag a generációk egymás elleni szembenállását erősÍtette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!