Volner: Milliárdos spórolás az adófizetőknek kamupártok kiiktatása

2020. november 24. 17:13

A politikus szerint ezzel olyan határ elé „állítjuk a kamupártokat”, ami szinte teljesen megszünteti, ellehetetleníti a működésüket.

2020. november 24. 17:13
null

Több milliárd forintot „megspóroltunk az adófizetőknek” a kamupártok választási rendszerből történő kiiktatásával – mondta a Volner Párt elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján, annak apropóján, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága támogatta a párt elnöke által benyújtott törvénymódosító javaslatot. Volner János független országgyűlési képviselő, a párt elnöke felidézte: javaslatuk szerint – az eredeti előterjesztésben szereplő 50 helyett – legalább 71 országgyűlési egyéni választókerületben és – 9 helyett – 14 megyében kellene jelöltet állítania annak a pártnak, amely országos listát szeretne állítani. Ezzel olyan határ elé „állítjuk a kamupártokat”, ami szinte teljesen megszünteti, ellehetetleníti a működésüket – fogalmazott a politikus, kiemelve, 71 választókerületben jelöltet állítani csak országos támogatottsággal, szervezettséggel rendelkezők tudnak állítani. Megjegyezte: friss pártként nem félnek attól, hogy ne tudnának mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet állítani.

A politikus beszámolt róla, hogy javasolták a többes ajánlás megszüntetését is, azt, hogy egy választópolgár csak egy jelöltet, pártot támogathasson, ezt azonban a kormánypártok nem támogatták. Volner János méltatlannak és igazságtalannak nevezte az ellenzék támadását. Mint mondta, a múlt héten sajtótájékoztatón ismertette javaslatukat, de egyetlen baloldali médium sem ment el, a benyújtás óta egy észrevételt sem tettek javaslatára a baloldali politikusok, „most mégis úgy tesznek, mintha szándékaik ellen való lenne az, ami történt”.   

– mondta. Hangsúlyozta: nincs az ellenzéki oldalon sem összefogási kényszer. „Senkit nem kér meg a Volner Párt arra, hogy összegyurcsányozza magát, Jakab Péternek sem mondjuk azt, hogy fogjon össze Gyurcsány Ferenccel, ők azonban mégis így döntöttek, egy listára fog a Jobbiktól a DK-ig terjedő balliberális koalíció kerülni” – fogalmazott, hozzátéve: „összenő, ami öszetartozik”.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. november 24. 18:23
a kamu psrtocskakat miert is kellene fizetnünk? Ez nem ellehetetlenites!
kunfia
2020. november 24. 17:52
A kamupártokat Orbán hozta létre,amikor megváltoztatta a választási törvényt,mikor is lehetővé tette a többes jelölőlistákat. Azóta a Fidesz jelölőlistái állandóan megjelennek a kamupártok listáin is. Tolvaj Viktor jobban teljesít!Ez pénzért bármire képes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!