Verhofstadt: Először blokkolja egy ország azt, hogy pénzt kapjon

2020. november 26. 11:41

A legjobb az lenne, ha Lengyelország és Magyarország visszavonná a vétót, nyilatkozta az Euronewsnak a belga liberális EP-képviselő.

2020. november 26. 11:41
null

Verhofstadt szerint Magyarország és Lengyelország nélkül kell létrehozni az unió helyreállítási alapját, ha ezek az országok nem vonják vissza a vétójukat, számol be az Euronews. A belga liberális EP-képviselő az interjúban kijelentette, a magyar és a lengyel kormány kárt okoz a saját polgárainak, Orbán Viktor szovjet hasonlata pedig botrányos, a Soros György elleni kampánynak pedig antiszemita felhangjai vannak.

A politikus úgy fogalmazott, legjobb az lenne, ha Lengyelország és Magyarország visszavonná a vétót, hiszen az újjáépítési csomag elfogadása a polgáraik és a cégeik érdekében áll. A politikus azt mondta, „ez az első alkalom, amikor azt látom, hogy a költségvetési tárgyalásokat egy ország azért blokkolja, mert pénzt kapna. Vagyis lényegében a saját polgáraikat büntetik.”

Verhofstadt szerint ha nem lehetséges a vétó visszavonása, akkor nincs más kiút, mint a megerősített együttműködés létrehozása a szerződés 326-os paragrafusa alapján, ami lehetővé tenné a többi 25 tagállam számára azt, hogy előrelépjenek az újjáépítési alappal Lengyelország és Magyarország nélkül.

Az EP-képviselő kijelentette, a legtöbb országban az emberek 60-70 százaléka normálisnak tartja az utalások leállítását az olyan országok számára, amelyek nem tartják tiszteletben a jogállamiságot, a demokráciát és amelyek korrupt emberek kezében vannak. „Hiszen itt a korrupcióról is szó van. A legutóbbi OLAF-jelentés világos volt. Magyarország vezeti a listát. Nyilvánvaló, hogy ebben van felelőssége Orbán Viktornak – fogalmazott.

(Euronews)

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandarin.
2020. november 29. 20:59
Azt írta: De mi lesz ha elfogy a MINDEN?
green1899white
2020. november 28. 23:02
azon gondolkozom , hogy ezek a f@xxopó ingyenélő ocsmány g@cik ( Verhofstadt , Sargentini , stb stb ) mit csinálnának , ha Magyaro. Lengyelo. kilépne az EU-ból ??
hakos
2020. november 27. 12:47
Ez ennyire hülyének néz mindenkit? Pedig még el is mondja, hogy Magyaroszág nem fog kapni pénzt, mert valami listát vezet szerinte... Magyarország és Lengyelország azt blokkolja, hogy az EU szerződéseket megsértve ne vehessék el tőle a neki járó pénzt, csakhogy tisztázzuk....
neven
2020. november 27. 11:58
Szegény majom verhofi..ebből a hazudságból csak azt kis részt hagyta ki, hogy közben a nyári megállapodásba belecsempézték utólag a jogállamiság kérdését is, és tudjuk a nagyon "demokrata és liberális" többség minden áron lecsapna a keresztényi-konzervativ Magyarországra és Lengyelországra!!!!!!!!!!!!!!!! V É T Ó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!