Újra csak otthon imádkoznak a reformátusok

2020. november 09. 22:16

Szerdától nem tartanak református istentiszteleteket.

2020. november 09. 22:16
null

A Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának elnöksége azt kéri, hogy az egyházközségek szerdától ne tartsanak istentiszteletet, közösségi alkalmakat - olvasható az elnökség közleményében, amelyet az MRE kommunikációs szolgálata hétfő este juttatott el az MTI-hez.

A gyülekezeteket kérik továbbá, hogy a járvány első hulláma idején közzétett liturgiai ajánlások szerint térjenek vissza online istentisztelet-közvetítésre, a helyi adottságok és lehetőségek szerint. Az egyházi testületi üléseket (egyházmegyei és egyházkerületi közgyűlés, illetve tanács, zsinati tanács, zsinat) online térben kell tartani, egyházközségi közgyűlés (lelkészválasztás, stb. céljából) nem tartható. A tisztújítással összefüggő presbiteri gyűlések és választási bizottsági ülések a járványügyi rendelkezések betartásával tarthatók meg – írták.

A már megbeszélt és megszervezett esküvők és temetések a hatályba lépett állami rendelkezések betartásával megrendezhetők. Felhívták az egyháztagok figyelmét arra, hogy a reformatus.hu honlapon és más médiafelületeiken számos online áhítat és istentisztelet követhető. Arra is kérték a gyülekezeteket, hogy osszanak meg tagjaikkal elmélkedéseket, imádságokat, a tagok pedig tartsanak otthoni könyörgéseket, családi áhítatokat és imádságokat. A gyülekezeti tagok az adományaikat, anyagi támogatásukat pedig átutalással juttassák el az egyházközséghez.

Javasolták, hogy az egyházi hivatalokban telefonügyeletet tartsanak, a hivatali adminisztrációt online intézzék, a személyes érintkezéssel járó ügyintézést – például temetés megbeszélését – pedig a biztonsági szabályok betartásával végezzék. Az egyház tagjaitól azt is kérik, hogy a közösségi médiában csak megalapozott és igazolt információkat osszanak meg egymással, a különböző fórumokon tartózkodjanak a félelemkeltéstől és felelőtlen megnyilatkozásoktól. Végül arra buzdítják a híveket, hogy imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, az egészségügyi dolgozókért, és a felelős döntéshozókért.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. november 10. 13:03
Nem volt még olyan járvány a világon, amelyiket lenyomta a mise,etc. Magányos imák segítenek abban,hogy ne gyülekezetben ima közben szedjék össze a kórt!
VakzKommondor
2020. november 10. 06:56
Ajjaj Hogy lesz meg így az izland elleni meccs. ? Egyik csapás a másik után
Leo3
2020. november 10. 06:33
Imádkozzunk, hogy a vakcina minél előbb meglegyen és a járvány véget érjen....
Gyéressy Károly
2020. november 10. 01:24
Merem remélni, a katolikus egyház nem követi őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik