Tíz szírt szállított két moldáv Ausztria felé

2020. november 20. 08:25

Soha nem értek oda.

2020. november 20. 08:25
null

Elfogott a rendőrség két moldáv férfit, aki egy autóban tíz migránst próbált Ausztriába juttatni pénteken az M1-es autópályán – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapján azt írták, hogy az Ausztria felé tartó autót Tatánál állították meg a rendőrök négy megyére kiterjedő akcióban, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján. A két moldáv férfin kívül az autóban kilenc férfi és egy gyerek utazott, akik magukat szírnek vallották. A gépkocsi utasai nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét és személyazonosságukat, ezért a rendőrök a moldáv férfiakkal együtt elfogták őket. A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A két moldáv férfi ellen embercsempészés miatt eljárás indul – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2020. november 21. 09:12
Hofi Géza vicce : Fuvarlevélre, mivel személyeket nem szállíthatott a zil, az lett beírva : 50 mázsa kommunista. ( A munkásőröket vitte gyakorlatra.)
mokány
2020. november 21. 09:08
Gyanús kamion : A rakománya lekvár, a fuvarlevélen jam, a gépkocsvez. szerint dzsem.
civis72
2020. november 20. 18:22
a helyszínen kéne agyonlőni ezeket...akkor nem próbálkoznának
Ati Papa
2020. november 20. 15:32
Sajnos nagyon sokan átjutnak,hátha még kerítés sem lenne.A mai napig sokan támadják a kormányt a kerítés miatt. Van egy, a valamikori NSZK-ból származó szlogen aktualizált változata: Jobb ma egy kerítés a határon,mint holnap két migráns az anyádon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!