Szoboszlai 8. lett a Golden Boy szavazásán

2020. november 21. 14:25

A díjjal a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgót tüntetik ki.

2020. november 21. 14:25
null

Az olasz Tuttosport című szaklap szombaton tette közzé a Golden Boy szavazás végeredményét – írja a Nemzeti Sport.

A lista élén az RB Salzburg korábbi, a Borussia Dortmund jelenlegi játékosa, Erling Haaland végzett. A norvég futballista az előző idényben negyven mérkőzésen 44 gólt szerzett, a mostani szezonban 11 meccsen 11 találatnál jár. A második az FC Barcelonát erősítő spanyol Ansu Fati, a harmadik a Bayern Münchenben szereplő kanadai Alphonso Davies lett.

A nyolcadik helyezett Szoboszlai az előző évadban osztrák bajnok és kupagyőztes volt, az élvonal legjobb játékosának választották, míg a magyar válogatottban győztes gólt szerzett az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn. Szoboszlai előtt még soha nem végzett magyar ilyen előkelő helyen a Golden Boy-szavazáson.

Kép: MTI/Illyés Tibor

(Nemzeti Sport)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2020. november 23. 06:11
Nekünk viszont ő az első. Mondjuk érdekes a lista, mintha a klubcsapatok gazdasági erőnléti listája lenne...
Senior
2020. november 22. 09:13
Norvég tegnap is vágott négyet, Dominikék pedig buktak Graz ellen odahaza. Ettől még Szoboszlai marad a jelenlegi legjobb magyar.
aleb19
2020. november 22. 08:01
szoboszlai peldajan latszik az impotens orban/csanyi fele magyar elbenazott utanpotlaskepzes az apja kis focisulijaban nevelte ki amit azert alapitott mert a behemotok szar kepzest nyujtanak a gyerekeknek
Mich
2020. november 21. 14:57
Hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!