Orbán Viktor aláírta az ingyenes internet biztosításáról szóló kormányrendeletet

2020. november 14. 11:31

A rendelet a rászoruló családokat segíti meg a digitális oktatás miatt kialakult helyzetben.

2020. november 14. 11:31
null

A megszokott módon, Facebook-videóban számolt be a kormányfő a legújabb koronavírussal kapcsolatos intézkedéseiről. Orbán Viktor bemutatta a videó elején általa aláírt dokumentumot, melynek értelmében a rászoruló családok számára biztosítva lesz az internethasználat a digitális oktatás erejére. „A helyhez kötött internethozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe, a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelésoktatásban és szakmai oktatásban, elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel” – olvasta fel a miniszterelnök a rendelet lényegi információkat tartalmazó részeit. Orbán Viktor szerint erről még lesz egy komolyabb vitájuk a cégekkel, azonban szerinte most fontosabb a családokat megsegíteni. „A fiatalokat továbbá arra kérem, a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak!” – tette hozzá.

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MiertCsakVezetekes
2020. november 15. 21:45
Ez nagyon jó. Pont azokon nem segít, akiknek a legnagyobb szükségük volna rá. Mi van azokkal a diákokkal, akiknél eddig sem volt internet, mert a szülők nem engedhették meg maguknak, és ezután sem lesz rá pénzük. Olyan szerződést egyik szolgáltatóval sem fognak tudnak kötni, hogy csak a 30 nap ingyenes időszakra kérik a netet (benne is van a cikkben, hogy majd csak a decemberi számlából kerül jóváírásra a havidíj). Ha eddig nem tudtak előfizetni, akkor most sem fognak tudni, hiszen a 30 nap lejárta után ugyanúgy nem lesz rá keret. Továbbá mi van azokkal a pedagógusokkal, akik olyan helyen laknak, ahol nem elérhető helyhezkötött internet egyik szolgáltató részéről sem, ezért csak mobilinternet előfizetésük van? Az is korlátos (már így is jóval drágább, mint egy korlátlan vezetékes), mert a korlátlan mobilnet megfizethetetlen. Akinek eddig is korlátlan vezetékes internete volt, annak jár most egy hónap ingyen, aki eddig sem tudta megoldani (vagy fizikailag - nem elérhető adott lakcímen a vezetékes net, vagy anyagilag - semmilyen netre nem futja /a digitális jólét csomag is egy nagy semmi borzasztó drágán/), az most is kimarad. Tavasszal a mobilszolgáltatók ajándékba adtak ingyen gigákat hónapokig (Telenor pl. 100 gigákat) MINDENKINEK, még feltöltőkártyásoknak is. Ez utóbbinak lenne csak realitása most is a fent vázolt esetekben.
flesh ripper
2020. november 14. 22:27
...megszakítottam, mert ha rádöbbentelek, öngyilkos leszel. Élj, szifiliszes!
Senki Alfonz
2020. november 14. 17:13
És mi van az esti felnőttoktatással?? A tinédzserek már régóta mobil okos bunkófonos netet használnak, de a felnőttek egy része be sem tudja kapcsolni sem a netet, sem a mobilját, ha nincs a lakásban az unokája, vagy a szomszéd kisgyerek!!! Megint egy rossz célzás.
flesh ripper
2020. november 14. 17:01
Mondjuk, a műszaki feltételeket is biztosítani kellene. Pl. a tanyán, a putriban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!