Létrejött az egészségügy csúcsszerve, az Országos Kórházi Főigazgatóság

2020. november 19. 09:23

Élén Kásler javaslatára Jenei Zoltán áll majd.

2020. november 19. 09:23

Csütörtökön a Magyar Közlönyben megjelent, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter javaslatára Jenei Zoltánt nevezte ki országos kórház-főigazgatónak – írta meg az Index. Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OFK) már működik. Figyelemmel kíséri és felülvizsgálja az  egészségügyi ellátórendszert, valamint közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában – részletezi a  Portfólió.

Jenei Zoltán feladata összetett, felügyeli majd a megyei kórházakat, költségvetési jogot gyakorol, szervezeti változásokat hagy jóvá, költségvetéseket tervez, működést ellenőriz, fenntartói és működői jogköröket gyakorol. 2020. szeptember 1-ig öt éven át ő volt a Pécsi Tudományegyetem kancellára, távozásának az okairól mindeddig nem lehetett tudni. Korábban rendőr dandártábornok is volt, Somogy megyei rendőr-főkapitányként is dolgozott – írta az Index.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. november 19. 13:45
kamara, moslekpartok mar visitanak! Remélem, berekednek!
Pelso j.
2020. november 19. 12:36
Eddig ki csinálta a felsorolt feladatokat? Tíz évig senki...? Még egy vízfej, kolonc az egészségügyön. Létrehozása jól tükrözi a koncepciók teljes hiányát, a tehetetlenséget.
godless
2020. november 19. 11:15
Nem ismerem Jenei nyilván egyedülálló képességeit, de azért az minimum elgondolkodtató, hogy mikor (2006-2007) és ki (Gyurcsány) alatt volt rendészeti államtitkár. Hahó, Viktor, biztos pont ezt a fószert kell futtatni?
nick89
2020. november 19. 09:57
Érzem a csauseszku-szag gyomorforgató bűzét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!