Koronavírustesztre megy Gődény György, a járványtagadó

2020. november 20. 19:47

A hírt a vírustagadó SMS-ben erősítette meg az Indexnek.

2020. november 20. 19:47
null

Hétfőn tesztelteti magát a koronavírus relativizálásából hírnevet szerző Gődény György - írta meg az Index. Egyelőre ismeretlen, hogy pontosan mikor és hol veti alá magát a PCR-tesztnek. A napokban terjedt el zárt Facebook-csoportokban, a Redditen és a Tumblr-en, hogy a járványtagadó Gődény koronavírusos. Tegnap kerestük a korábbi kamupárt alapítóját, hogy erősítse vagy cáfolja meg a hírt, mire ő azonnal tagadta értesüléseinket. Miután nagyon sokan megosztották a közösségi médiában, hogy a vírusszkeptikus gyógyszerész elkapta a vírust, az Index arra kérte Gődényt, tisztázza a dolgot: vesse alá magát egy koronavírustesztnek, így egyértelműen igazolható vagy cáfolható a híresztelés.

Az ügy előzménye, hogy a Tények Plusz keddi adásában olyan közismert vírustagadókat mutattak be, akik később elkapták a fertőzést. Bár Gődényről nem állították, hogy koronavírusos, mégis szerepelt az anyagban mint a legnagyobb hangadó. Talán ezt érthették félre, de a közösségi médiát végigszántotta a hír, hogy Gődény maga is koronavírusos. Hétfőn minden kiderül, de sem konkrét helyszínt, sem időpontot nem mondott a gyógyszerész. Bár relativizálta a tesztek megbízhatóságát, a járvány tagadása után most már azt kell tagadnia, hogy koronavírusos – írják.

Majka ellopta a show-t?

Napi 4000 új megbetegedés és 100 halott ellenére is sokan kérdőjelezik meg, hogy a koronavírus több lenne egyszerű influenzánál. Gődénytől Majka lopta el show-t, aki saját példáján keresztül, a Covid-osztályról bejelentkezve harcol a szkeptikus nézetekkel szemben, és üzeni a követőinek, hogy vegyék komolyan a koronavírust – írja az Index.

Kép forrása: Gődény György Facebook-oldala

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
habaen
2020. november 23. 08:06
Hivatalos KSH adatok: http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh001.html
NNzsu
2020. november 21. 18:48
Komolyan a Mandineren megjelenik Gődény Györgyről az, hogy vírustagadó? Ez nem volt eddig jellemző itt, de kezdek figyelni! Én nem szimpatizálok a fennt említett emberrel, de azt állítani róla, hogy tagadja a vírus létezését egyszerűen egy aljas rágalom, hazugság, fake, klikk bate. Hé Mandiner!! A színvonal alattiság itt nem volt eddig jellemző! Gusztustalan, ahogyan nekimennek ennek az embernek, aki felhívta a figyelmet sok visszásságra és ellentmondásra, ami a vírus kommunikáció körül folyik! Szégyelljétek magatokat. Gődény ha elkapta, ha nem a figyelmeztetései érvényesek, bár nem értek mindegyikkal egyet. Gusztustalan a sajtóorgánum, ami ilyen legalja cikkeket közzétesz!
annamanna
2020. november 21. 12:41
1. szerintem Gődénynek az a lényeg, hogy ledönti-e a lábáról a fertőzés, azaz KONKRÉTAN BELEBETEGSZIK-E. Ha jól értettem, nem a tesztet tagadja, hanem azt, hogy a koronavírus tömegeket megbetegít. 2. Majka a videójában olyan sokat és gyorsan pofázik, hogy felvetődik a kérdés, hogy miafaszé' van kórházban az, akinek egészen biztosan nincs KÉTOLDALI ATÍPUSOS TÜDŐGYULLADÁSA, tehát Majka végtelenített pofázása önmagában egy konteó-alap, hogy ő csak eljátszik egy szerepet, de valójában kutya baja, és ELFOGLALJA A KÓRHÁZI FÉRŐHELYET MÁSOKTÓL, AKIK VALÓBAN ÁPOLÁSRA SZORULNAK. Egyszerűen undorító, egy percig bírtam nézni, mire végképp feldühödtem, hogy mennyire vastag a bőr a krokodilpofáján.
Okoskodó
2020. november 21. 08:42
Az ember nekem sem szimpatikus, de az ő támadása is gyomorforgató! Pl. 1. "Álorvos" azért, mert meri használni a doktori címét gyógyszerészként, jogosan? 2. A cégére rátámad a Versenyhivatal,hogy a reklámokban orvosokkal bizonygatja a termék hatékonyságát! Ilyen alapon az összes fogkrém reklámot is támadhatnák! 3. ...Stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!