Jó döntés volt az M3 metrókocsik felújítása

2020. november 26. 12:45

A független szakértői vizsgálat szerint megfelelő módon folyt le az eljárás, írja a Magyar Nemzet.

2020. november 26. 12:45
null

Budapest legnagyobb forgalmú metróvonala az M3-as, 2010 előtt ez volt a legrosszabb állapotban lévő metró, írja a Magyar Nemzet. Az infrastruktúra felújítása most zajlik, korábban, még Tarlós István városvezetése alatt, a szerelvényeket is felújították. Karácsony Gergely főpolgármester kétségbe vonta a kocsik felújításának indokoltságát, ám a független szakértői vizsgálat szerint jó döntés volt.

Sok gondot okoztak az utasoknak korábban a kényelmetlen, klíma nélküli, egyre romló műszaki állapotú szerelvények az M3 vonalán, amely Budapest legforgalmasabb metrója. Karácsony Gergely szerint nem lett volna indokolt a szerelvények felújítása.

Tarlós István főpolgármestersége alatt a főváros a kormányhoz fordult, és megindult a metrókocsik műszaki állapotának felmérése, majd 2014-re kész tervek születtek a felújítással kapcsolatban, ezeket a kormány támogatta. A közbeszerzési eljárás eredményeképpen a Metrowagonmash Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (MWM) lett a BKV Zrt. szerződéses partnere. A cég 222 darab metrókocsi felújítását, szállítását vállalta, ezeket a megadott határidőre el is végezte.

(Magyar Nemzet)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. november 30. 14:06
"Karácsony Gergely főpolgármester kétségbe vonta a kocsik felújításának indokoltságát" ... hiszen az csak a lakók javát szolgálta, nem pedig a bolsevik hálózatét. Vajon fel tud-e bárki idézni egyetlen intézkedést tőle, amelyik az emberek hasznára vált?
Illieral
2020. november 29. 19:09
Karácsony egy kretén. De ezeknek a régi szaroknak a helyre pofozása 60 milliárdból, nem éppen egy sikertörténet. Tudom az Alstom is szar. De akkor is, ez nem politikai kérdés. 40 éves szarokat pofoztak ki valahogy, szedett vedett az egész, aki látta közelről az tudja milyen. MOndom Kari Geri kretén, Gyurcsány egy fasz, az egész baoldal egy trágya, de ettől ez a 3-as metró egy vicc.
BartSimpson
2020. november 26. 19:50
Érdekes, most került nyilvánosságra a vizsgáltra felkért BME Viking Zrt. szakvéleménye ami egy kicsit más képet mutat. Sajnos linket nem lehet küldeni, de még a mostani "házi" Index is hozza. Biztos, hogy a BME szakik is mi lipcsik...
brekker
2020. november 26. 15:21
Csak kérdezem, okos budapestiek, ha teljesül nagy vágyatok, és az Európai Parlament győz Orbán diktatúrája felett, akkor a kvótabevándorlók merrefelé veszik a csoportosulási irányt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!