Itt vannak a szigorítások részletei

2020. november 04. 11:29

Fontos, hogy minden szabályt mindannyian szigorúan tartsuk be! – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

2020. november 04. 11:29

Megjelent a Magyar Közlöny a mától érvényes részletszabályokkal – hívta fel rá a figyelmet a kormányszóvivő Facebook-oldalán. A legfontosabb pontokat kiemelve Szentkirályi Alexandra azt írta:

  • éjfél és 5 óra között kijárási korlátozás lépett életbe
  • nem tartható zenés-táncos mulatság
  • változtak a mozik, színházak, sportrendezvények látogatására vonatkozó szabályok 
  • ingyenes lett a parkolás és a tömegközlekedésben járatsűrítést írtak elő.

A kormányszóvivő hozzátette, hogy emellett visszaállítják a rendkívüli jogrendet is. A Magyar Közlöny ezzel kapcsolatos legfrisebb számát ide kattintva töltheti le.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2020. november 04. 13:33
Akkor most megint tejhatalom lesz???
JohnDoe1984
2020. november 04. 11:49
Dícséretes, hogy a kormány belátja, hogy szigorításra van szükség. Az irány teljesen jó, az intézkedések jarvanyügyi szempontból nem tudom mennyire elegendőek. Éjfél és hajnali 5 között amúgy se sok ember mászkál az utcán. A zenés multaságok tiltása jó, de emellett hogyan lehet 15 ezres Fradi meccset rendezni ma? Nem is maga a mérkőzés az érdekes. A nagy stadionban szépen szeparálni lehetne az embereket, ha tényleg nem egy csapatban ülnének a szektorokban, de a tömegközlekedés, a beengedés, a stadion elhagyása... A különleges jogrendet sem teljesen értem miért szükséges, mikor többször is bizonyított már a törvényalkotási gépezet, hogy 1 nap alatt is le lehet ütni valamit, ha szándék van rá. Például az orvosok béremelését is ha jól emlékszem septében fogadták el. Legalább Orbán kitér a nemzetközi kritikák elől és 90 napos határidőt írt bele.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. november 04. 11:46
Helyes, így kell, a vírussal meg kell tanulni együtt élni.
békalepcse
2020. november 04. 11:36
Mi van akkor ha messziről indul és nem ér haza éjfélre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!