DK: Női kvótát a nagyobb cégekbe!

2020. november 23. 15:37

Gyurcsány Ferenc pártja azt ígéri, hogy harcolni fognak „az álkonzervatív, komondoros, Isztambuli Egyezményt elutasító Orbán-rezsimmel szemben”.

2020. november 23. 15:37
null

A DK sokadszorra is benyújtja törvényjavaslatát, hogy a nagyobb cégek igazgatóságában vagy felügyelőbizottságában a tagok legalább egyharmada nő legyen – olvasható a párt közleményében.

Gyurcsány Ferenc pártja kifejtette, hogy a női kvótát fokozatosan kell bevezetni, először csak az állami vállalatoknál alkalmazva. A közleményben kijelentették, hogy ma Magyarországon mind a gazdaságban, mind a politikában valós súlyuknál kevésbé vannak képviselve a nők, pedig a statisztikák azt mutatják, hogy azok a cégek jobban teljesítenek, ahol a nőket is bevonják a döntéshozatalba – hangsúlyozták.

„Mi, európai magyarok hiszünk abban, hogy a nőknek az élet minden területén ugyanolyan helyük van, mint a férfiaknak, és harcolni is fogunk ezért az álkonzervatív, komondoros, Isztambuli Egyezményt elutasító Orbán-rezsimmel szemben” – ígérte a DK.

(MTI-OS)

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2020. november 25. 13:09
Magyar kvótát a DK-ba...!
12345
2020. november 25. 12:20
A szénbányákban mikor lesz női kvota?
Kopa
2020. november 24. 11:20
Nézzük csak meg a tanári karok nemi összetételét. Nem kéne oda egy kis férfi kvóta? Az meg egyenesen fasizmus, hogy a női sportversenyeken egyetlen férfi sem indulhat.
henrihenri
2020. november 24. 10:18
Nincs nő meg férfi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!