Balog Zoltán lett a következő dunamelléki püspök

2020. november 05. 17:47

Megbízatása hat évre szól.

2020. november 05. 17:47
null

Balog Zoltánt választotta püspökévé a Dunamelléki Református Egyházkerület – közölte a parokia.hu Az egyházkerületi főgondnoki tisztséget továbbra is az újraválasztott Veres Sándor tölti be. Megbízatásuk hat évre szól. Az egyházkerületi választáson két püspökjelölt indult. Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem korábbi rektora a szavazatok 33,1 százalékát, szám szerint 99 szavazatot kapott a presbitériumoktól. Balog Zoltán, korábbi emberierőforrás-miniszter, a Budapesti Németajkú Református Egyházközség lelkipásztora a szavazatok 66,9 százalékát tudhatja magáénak, szám szerint 200 szavazatot.

Az egyházkerület főgondnoki tisztére a hivatalban lévő Veres Sándort, valamint Kovács Levente egyetemi tanárt, a Bankszövetség főtitkárát jelölték. Veres Sándor a szavazatok 65,7 százalékát, szám szerint 197 szavazatot, Kovács Levente a szavazatok 34,3 százalékát, szám szerint 103 szavazatot kapott. A szavazatok megszámlálása után a Dunamelléki Református Egyházkerület Választási Bizottságának elnöke, Pintér Gyula közölte: összesen 299 szavazólap volt érvényes a püspökjelöltek esetében, 300 a gondnokok esetében. A többit alaki vagy egyéb hiányosságok miatt nem vették figyelembe. A jelöltek a szavazólapon ábécésorrendben szerepeltek.

A bizottság elnöke hozzátette: a választási folyamatot kölcsönös megbecsülés, felebaráti szeretet jellemezte. „Személy szerint nagyon hálás vagyok azért a keresztyéni hangnemért, amellyel a jelöltek viseltettek egymás iránt. Négyük egyetértésével jelenhetett meg az a nyilatkozat is, amelyben arra kérték az egyháztagokat és az egyházon kívül állókat, hogy valamennyiüket tartsák tiszteletben” – mondta Pintér Gyula.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettőazkilenc
2020. november 06. 01:57
Nem tudom, hogy milyen ember valójában de a kevés médiamegnyilvánulása alapján rendben van.
néhai Ch.Pilot
2020. november 06. 00:09
Isten áldása kísérje tevékenységét, püspök úr! Áldás, békesség!
Kiscsillag
2020. november 05. 22:20
Sola Gratia Sola Fide Solus Christus Sola Scriptura Soli Deo Gloria
Kiscsillag
2020. november 05. 22:17
Hurrá!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!