Kránitz Krisztián zsebből adott húszmilliós kölcsönt készpénzben

2020. október 14. 09:06

A kispesti vagyonkezelő vezetője ezt is elfelejtette feltüntetni a vagyonnyilatkozatában, írja a Magyar Nemzet.

2020. október 14. 09:06

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a birtokába került földhivatali dokumentumok és szerződések bizonyítják, hogy Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatója 2017 decemberében 21,6 millió forintot adott kölcsön egy vállalkozónak, ám az egykori politikus vagyonnyilatkozatában ennek nincs nyoma.

Egy kispesti vállalkozó bajba került 2017 telén, az elektronika területén üzletelő cégvezető több projektje is bedőlt. Ahhoz, hogy megmentse cégeit, áthidaló kölcsönre volt szüksége. Mivel gyorsan kellett a pénz, ezért nem bankhoz, hanem a baráti köréhez fordult. Miután többen is nemet mondtak, a vállalkozó úgy döntött, Kránitz Krisztiánhoz, a kispesti vagyonkezelő igazgatójához fordul segítségért, aki ekkoriban szocialista önkormányzati képviselő is volt. Kránitz több szempontból is kézenfekvő választásnak tűnt. A vállalkozó ismerte régről a politikust, aki olyan embernek tűnt, aki kihúzhatja őt a bajból.

Amikor a régi ismerősök, Kránitz és a vállalkozó találkoztak, a szocialista politikust nem kellett sokat győzködni, hogy kölcsönadja a pénzt, ám volt egy feltétele: biztosítékot kért. A vállalkozó a pénzért cserébe vállalta, hogy két Fejér megyei ingatlanára vételi jogot jegyeztet be Kránitz Krisztián nevére, ami meg is történt. Ez azt jelenti, hogy a vagyonkezelő igazgatója a szerződésben meghatározott feltételek mellett – például a kölcsön vissza nem fizetése esetén –, egyoldalú nyilatkozattal megvásárolhatja a telkeket egy szerződésben meghatározott vételáron.

A földhivatali dokumentumok szerint Kránitz Ferenc Krisztián vételi jogát 2017. 12. 22-én jegyezték be a Velencei-tó partjához közel eső, 770 négyzetméteres telekre. A bejegyezés eredetileg 2018. 12. 31-ig volt érvényes, a vagyonkezelő igazgatója eddig élhetett volna jogával. A szóban forgó másik telek tulajdoni lapjára is ugyanekkor, ugyanezekkel a feltételekkel került fel Kránitz Krisztián neve a földhivatal nyilvántartása szerint. A vételi jogot azonban még a határidő lejárta előtt törölték, valószínűleg azért, mert a vállalkozó visszafizette a kölcsönt, amelynek összegéről a Magyar Nemzet birtokába jutott kölcsönszerződés árulkodik.

(Magyar Nemzet)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2020. október 14. 12:41
Szaros 21 misin vannak kiakadva? Milliárdok nincsenek feltüntetve a politikusaink vagyonnyilatkozataiban. Orbánnak még mindig csak egy Suzuki van a nevén?:-)
llnnhegyi
2020. október 14. 12:18
tolvajok fejedelme Kispesten.. Gyurcsany kedvence!
Andreas
2020. október 14. 11:49
Ezt tudja meg a lódoktor,lesz nemulass.Vagy mégse..
puszika
2020. október 14. 11:19
Látjátok feleim! Így megy ez a BALOLDALON!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!