Vizsgálatot indítottak a Gődény Györgyöt szerepeltető hirdetések miatt

2020. október 29. 19:05

A vírusszkeptikus gyógyszerész feltehetőleg jogsértő hirdetésben szerepelt.

2020. október 29. 19:05
null

Vizsgálatot kezdett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Nutriversum Kft. ellen, mivel az étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozás hirdetései feltehetően jogsértőek – számol be a 24.hu. A Gődény György gyógyszerész szereplésével készült hirdetések olyan állításokat tartalmaznak, amelyek nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó ágazati szabályoknak – indokolták a vizsgálatot. A GVH szerint az egészségügyi szakemberek ajánlása megtévesztő módon azt üzenheti, hogy egy termék megbízhatóbb, hatásosabb a többinél.

Az uniós szabályozás sem engedi meg, hogy élelmiszerek ajánlásai orvosokra, egészségügyi szakemberekre, vagy akár egészségügyi szervezetekre hivatkozzanak. Az ilyen reklámüzenetek a tartalmuk valóságától függetlenül jogsértőek – tették hozzá.

Az eljárás időtartama három hónap, de indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

(24.hu)
 

(Címlapkép: Youtube)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48gondolkodó
2020. október 30. 18:58
https://nutriversum.com/?gclid=CjwKCAjw8-78BRA0EiwAFUw8LMuHVOBnYGQWkIvPtXjRxpdFQyYRjA_ZkozBZ8uBBTVzgqxfDmda4BoC6acQAvD_BwE Nutriversum. Kft Nincs ilyen hirdetés! Persze lejáratás az van!
Spiltyu
2020. október 29. 20:12
itt is reklámot csinálnak neki... amúgy én bírom a tagot, szerintem jó arc
ElBundi
2020. október 29. 20:09
Természetesen útban van az, aki kérdez, aki kritikus és más véleményen van! El vele! Demokratikusan! De most pofa mindenkinek, aki ezt a corona-hablatyot terjeszti! Utánanáztem Németországban, de ezt mindenki máshol is megteheti! Ki-googliztam az éves betegállományok statisztiáit 2019 és 2020-ra!!! Kevesebb a jelentett beteg! Hol vannak az ápolásra szoruló paciensek, hiszen ezeket ki kell írni, nem dolgozhatnak! Elég legyen a népbutításból! https://www.mediarebell.com/watch/sRz8wwyY6wsDNbS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!