Szijjártó: Elemi felháborodást érzek, amikor olvasom a bukott sportközgazdászok nyilatkozatait

2020. október 02. 07:32

A külügyminiszter Muszbek Mihály kritikáira reagált.

2020. október 02. 07:32
null

A Debreceni TV vendége volt Szijjártó Péter. A külügyminiszter a műsorban reagált Muszbek Mihály magyar labdarúgást érintő kritikáira, amelyekről a sportközgazdász a 24.hu-nak adott interjújában beszélt.

„Csinálj köz- vagy oligarchiapénzzel felpumpált klubot és vegyél sok milliárdért játékost. Ez esetben minden évben biztos BL-főtáblás vagy” – jelentette ki Muszbek hozzátéve, hogy hiányolja az élvonalbeli csapatokból a magyar játékosokat. Szerinte a horvát, cseh, szlovák, szerb, és román utat kellene követnie magyar labdarúgásnak, ami arról szól, hogy nevelj sikeréhes harcosokat, próbáld megtanítani egy kiválasztott sportág legfontosabb tudására.

„Én olvasom Muszbek Mihály és a hozzá hasonló bukott sportközgazdászok és egykori sportvezetők nyilatkozatait, és elemi felháborodást érzek magamban. Ez az ember miért nem nyilatkozik akkor, amikor a Bajnokok Ligája elődöntőjében két egymással szemben álló csapatban, van két magyar játékos, meg van egy magyar edző. Miért nem nyilatkozik akkor, amikor 11 év után újra Bajnokok Ligája csapata van országnak. Sőt, ha Vidi jól szerepel, akkor most először fordulhat elő az, hogy két magyar csapat ugyanabban az évben csoportkörben szerepel. Nem tudom, amikor Muszbek Mihály, vagy hozzá hasonló sikertelen sportközgazdászok irányítottak, akkor ilyen sikerek voltak-e. Ez az állandó negatívkodás, nem tudom miért nem tudunk a sikereknek örülni” – mondta a Debreceni TV-ben a külügyminiszter.

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. október 07. 07:36
Az igaz,hogy Muszbek Mihálynak csak részben van igaza,mert igenis vannak kisebb sikereink. Annak, hogy a magyar játékosok aránya kicsi az élvonalban az elhibázott, és teljesen korrupt utánpótlás nevelési rendszerünk az oka. Amíg ezt gyökeresen nem változtatják meg addig sajnos magyar játékos az európai topligákban hébe hóba fog szerepelni. Jelen pillanatban, csak az tehetséges, aki tele van pénzzel. Akinek nincs pénze lehet bármilyen kivételes tehetség, hagyják elveszni. Így kerülnek a magyar piacra abszolút tehetségtelen falábú játékosok. Sajnos a magyar bajnokikat nézve olyan érzése van az embernek, mintha amatőr bajnokságot látna.
galancza
2020. október 03. 13:44
Péter! Kiváló külügyminiszter vagy, remélem még legalább 30 évig Te leszel a külügyminiszter de a focinkkal kapcsolatban visszafogottabban kéne nyilatkoznod. Orbán Vilihez semmi köze a magyar "szakmának" és Gulácsihoz sem sok. Lőw szakmailag nem magyar hanem totálisan német.Sok évet játszott Námetországban, szerencsére elég értelmes volt, az német edzőitől elleste a szakmát,jó kapcsolatokat alakított ki, így lehetőséget a kapott edzőként. Tehát akárhogy is szépítjük de Lőwnwk szakmailag semmi köze a magyar "edzőképzéshez" - szerencsére. Dárdai sem magyar szakamilag. Én nagyon örülök a Fradi Bl szereplésének de az elsősorban az ukrán Rebrovnak és a külföldi játékosoknak köszönhető. Ami nem baj,én ugyanúgy örülök mintha magyar edzővel magyar játékoskkal jutott volna BL-csoportba a Fradi de sajnos a Fradi sikere nem a magyar "edzőknek" köszönhető. Ahogy Szoboszlai sem a magyar "edzőknek" köszönhetően kopog a topligák ajtaján. Sajnos totális csőd az utánpótlásképzésünk továbbra is.A külföldre igazoló játékosaink 90%-a totálisan megbukik, nem csak erős ligákban. A Puskás stadion és sok más stadion gyönyörű de sokkal jobban kéne kommunkálni azt hogy ezek meg fognak térülni (mert valóban meg fognak térülni), még akkor is ha rossz marad a focink. Amúgy m.mihály valóban egy aljas,hazug sz.rkupac. Mert kritizálni lehet,mert sajnos van is mit de ő gennyes módon rágalmaz,hazudik.
tata
2020. október 02. 15:03
a miniszter úr nem csak repülő és hajón szeret utazni de rögtön felpattant a Fradi siker propaganda vonatára is....
Senior
2020. október 02. 12:51
Hülyeség Muszbek cikkéből kiemelni egy-egy részletet, mond ő azért megfontolásra alkalmas dolgokat is, mindenben miért lenne igaza, senki sem tévedhatetlen. Ja bocs, Sz.P. az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!