Orbán Viktor: A németek a jövőben is számíthatnak a magyarokra Európa védelme terén

2020. október 03. 16:27

A miniszterelnök levélben gratulált Angela Merkelnek a német egység napja alkalmából.

2020. október 03. 16:27
null

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Angela Merkel kancellárnak és az egységes Németország polgárainak nemzeti ünnepük, a német egység napja alkalmából.

A harminc évvel ezelőtti esemény nagy ünnep a németek, egyben minden európai polgár, köztük különösen nekünk magyarok számára. Amikor a berlini falból kiütöttük az első téglát, akkor a németek szabadságvágya e résből a német és európai egységhez vezető kaput varázsolt” – írta Orbán Viktor.   

Hozzátette: „mi, magyarok azért is ünneplünk Önökkel, azért is támogattuk már harminc évvel ezelőtt a legszélesebb értelemben Németország egyesítését, mert tudtuk, saját szabadságunk és függetlenségünk e nélkül csak beteljesületlen vágy marad”.   

Orbán Viktor arra figyelmeztetett: a harminc év felelősséget is hordoz, hiszen „a rohamos tempóban átrendeződő világunkban Európának elengedhetetlen szüksége van az akkori szabadságvágy és összetartozás érzésének és élményének megőrzésére. Ahogy három évtizeddel ezelőtt, úgy a jövőben is számíthatnak ránk az egységes, szuverén, biztonságos és versenyképes Európa védelme és megerősítése terén” – zárta a német kancellárnak írt levelét a kormányfő.

(MTI)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. október 04. 05:47
"Orbán Viktor: A németek a jövőben is számíthatnak a magyarokra Európa védelme terén" és olcsó munkaerőként ötöd annyi pénzért.
bagira
2020. október 04. 01:36
Merkelnek óriási a fizetése , nehogy már valaki elhiggye párizsin él akárcsak gyurcsány. Nem dicsekszik a vagyonával , biztos a tőkések első számú alakja . Aki hazudik az lop is , Merkel pedig végig hazudta a betolakodók euba való beszállítást . Rideg embertelen nő , utcán betolakodó meggyilkolt egy németet merkel plüssmacit vitt a helyre , virágot nem , legyilkolt 500nál több , mi ez hanem tömeggyilkosság a behurcolt megszállók miatt , és ezt Merkelnek köszönhetik . Özvegyek árvák siratják a hozzá tartozókat , egy szál virágot nem érdemeltek , az aljasság legnagyobb foka . Ezzel kifejezte a német nép iránti gyűlöletét. Nagyon elítélendő együtt érzésnek a szikrája nincs benne.
bagira
2020. október 04. 01:20
Sőt Merkel az eus tökés országok kiváltságok szószólója keleti blokk csak gyarmat kihasználják , nem közéjük való ,ezt az összeférhetetlen Brüsszelen keresztül érvényesíti az állandó packázással. Merkel magát lejáratta a betolakodókkal a diktatórikus kommunista birodalom építéssel.
Menhetten
2020. október 03. 22:00
Ő Angela Merkel, Németország kancellárja, jelenleg világszerte a legnagyobb tisztelt vezető, a kvantum kémia tudósa politizálni kezdett. Németül, angolul és oroszul tökéletesen beszél. A világ legerősebb és legfontosabb gazdasága a világon, több mint 1550 milliárd dollárt exportálva évente. Viszont nem kapsz ingyen állami szolgáltatást, sem lakhatást, sem villanyt, sem gázt, sem képviseleti díjat, sem személyi szakácsot, sem vizet, sem telefont a Német Szövetségi Köztársaság költségvetéséből, és alázatosan éld az életed, mint bármely más német állampolgár. Saját bevásárlással foglalkozik, saját bevásárlószatyrokat hord, kifizeti a vásárlásait, és ha parkolójegyet kap, saját zsebből fizet. Egy újságíró kérdezte nemrég: Emlékszel, hogy tíz évvel ezelőtt csináltam rólad egy képet ugyanabban a ruhában. Azt mondta neki: Az a küldetésem, hogy német honfitársaimat szolgáljam, nem pedig modell legyek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!