Orbán Viktor: Hagyják békén a gyerekeinket!

2020. október 04. 09:10

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban beszélt a második hullámról, az EU jogállamisági jelentéséről, illetve a nagy port kavaró mesekönyvről is.

2020. október 04. 09:10
null

Nehéz időszakon vagyunk túl, és nehéz időszak jön. Nekünk elegünk van a vírusból, de a vírusnak nincs elege belőlünk. Az álláspontunk ugyanakkor nem változott,

kezdte az interjút a miniszterelnök, aki úgy számolja, hogy a legnagyobb terhelést az róná az országra, ha egyszerre 200 ezer fertőzött lenne Magyarországon. Jelenleg biztonságban érzi az embereket, hiszen szakemberekkel és tudósokkal folyamatosan egyeztet.

Az orvosoknak és ápolóknak a járvány óriási terhet jelent, így az orvosok és szakszemélyzet vezénylésére van szükség – állítja a miniszterelnök. Emiatt vannak zúgolódások is, de amíg nincs meg a vakcina, addig szükség van a munkaerő átcsoportosítására.

Orvosok béremelése

Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós tárgyalt az Orvosi Kamara képviselőivel, ahol jelentős orvosi béremelésről állapodtak meg.

A járvány első hullámát szerencsésen kivédekeztük, a második hullám hosszabb és nehezebb lesz, ezt pedig a mostani rendszerben nem fogják bírni, ezért egyszerre kell átszervezni és növelni az orvosok teherbíró képességét” – mondta. A miniszterelnök szerint ez történelmi adósság is, hiszen a rendszerváltás óta senki sem vette rá magát, hogy egy működőképes egészségügyi rendszert hozzon létre.

Most összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő erejű javulást kell elérnünk” – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette:

egységes egészségügyi szabályrendszert hoznak létre az egyházi, állami és az önkormányzati egészségügyi intézményekben.

EU – jogállamisági jelentés

Amit én gondolok, azt nem mondhatom, ezért visszafogottan fogok beszélni” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint arról van szó, hogy az Európai Bizottság egy migrációs rendezési tervet hozott létre, amely a Visegrádi 4-ek számára nem elfogadható. „Ezután a bizottság egyik vezetője, nagyon durván megtámadta Magyarországot, már-már a sértegetés szintjéig.

Orbán leginkább azt nehezményezi, hogy Vera Jourová azt mondta: a magyar emberek nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.

Szerinte ezzel tökkelütöttnek nyilvánította a magyarokat.

Kiadtak egy jelentést, amit én egyszerűen csak Soros-jelentésnek hívok, hiszen az azt megíró szervezetek majdnem mindegyikét Soros György fizeti” – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint az európai politikusokat nyomasztja a jelenlegi nehéz és válságos helyzet, és ahelyett, hogy ezeknek a megoldásán dolgoznának, a nemzetek egymást kezdik el megtámadni mondvacsinált indokokkal.

Meseország mindenkié?

A nemrég megjelent mesekönyv kapcsán, amelyben a királyfi a királyfit veszi el, a királylány pedig feminista és leszbikus, Orbán Viktor azt mondta, hogy a viták, melyek a homoszexualitásról szólnak, nagyon szövevényesek és bonyolultak. „Magyarországon vannak jogszabályok, melyek a homoszexualitásra vonatkoznak. A magyarok türelmesek és toleránsak ezzel a jelenséggel szemben. Jól viseljük a provokációt is. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni.

jelentette ki.

Összesen 313 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. október 07. 07:00
Aki ezt a MESEKÖNYVET MEGÍRTA,AZ KOMPLETT ELMEBETEG. TISZTELT BUZERÁNSOK HOMOKOSOK HERMAFRODITÁK lmbtq meg minden egyéb betegek a gyerekeinkhez ne nyúljatok,vagy megdögletek ! Ami a bibliában is benne van. Az erőszakos nyomulásotoknak a halálotok lesz a következménye. Egészen idáig a többségi társadalom toleránsan viselkedett,a félresikerültekkel szemben,most azonban átlépték a vörös vonalat ezzel a mesekönyvvel. Innentől kezdve a tolerancia megszűnt létezni. Egyetlen buzeráns sem lesz biztonságban, és ne is legyen. Dögöljetek meg,vagy költözzetek másik bolygóra ! Harmadik megoldás már nincs. Isten Veletek !
scion
2020. október 05. 08:57
talán kéne tenni ellene, ja vagy az szavazatvesztést eredményezne?
Menhetten
2020. október 04. 20:20
Hagyják békén a gyerekeinket... Kaleta nevű kutyánk kimentve! Mégis, mi kutyánk kölyke...
Akitlosz
2020. október 04. 19:05
"Orbán leginkább azt nehezményezi, hogy Vera Jourová azt mondta: a magyar emberek nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak." Mert a német, francia, angol stb. emberek abban a helyzetben vannak? Tombol a liberális véleményterror. De ha nem így lenne, akkor sem lenne nagy jelentősége. A döntéseket a "demokráciákban" így is úgy is az önmagát "politikai elitnek" nevező szűk körű társaság hozza, akármi is az emberek véleménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!