Gulyás: A jogállamisági jelentés a jobboldali kormányok zsarolására szolgál

2020. október 01. 10:27

A miniszter kijelentette: a magyar kormány nem hajlandó tárgyalni Vera Jourovával akkor sem, ha nem váltják le pozíciójából a cseh biztost.

2020. október 01. 10:27
null

„A kormány az operatív törzs beszámolójával foglalkozott a tegnapi kormányülésen”– derült ki Gulyás Gergely szavaiból a csütörtöki Kormányinfón. „A fertőzések száma stagnál, ezt állapítottuk meg”– tette hozzá a miniszter.„Magyarország a legjobban védekező európai országok közé tartozik”– emelte ki Gulyás Gergely.

Annak érdekében, hogy a fertőzések száma ne növekedjen, a már meghozott intézkedéseket kell betartani: így további egy hónapra megmarad a határzár, kötelező lesz a maszkviselés, a kórházakban fennmarad a látogatási tilalom.

„Örülünk annak, hogy 4,5 millió fölött van a foglalkoztatottak száma” – mondta a miniszter, hozzátéve hogy csupán húszezerrel maradunk el a valaha volt legtöbb foglalkoztatottól. „Azt látjuk, hogy a magyar gazdaság csökkenni fog, de ez a csökkenés kisebb lesz az európai átlagnál” – jelentette ki Gulyás.

A miniszter a csütörtöki EU-s találkozóval folytatta a tájékoztatót. Elmondta, elvi szinten nem értettek egyet a közös hitelfelvétellel, de a déli országok iránti szolidaritásból beleegyeztek a lépésbe. „Magyarország a jogállamiság barátja, éppen az EB legújabb jelentése világít rá, hogy nem a rule of law-ról, hanem a rule of blackmail-ről beszélhetünk” – mondta.

Gulyás kijelentette: a magyar kormány nem hajlandó tárgyalni Vera Jourovával akkor sem, ha nem váltják le pozíciójából. Szerinte a jogállamisági jelentés a jobboldali kormányok zsarolására szolgál és nyilvánvaló, hogy a jelentést „Soros György mondta tollba”, ugyanis a dokumentumban 12 hivatkozás szerepel, amelyből 11 Soros-szervezetekhez köthető.

A kormány döntött az SZFE jövő évi támogatásáról, amely 3 milliárdot fog kitenni. A pénzzel a kuratórium rendelkezhet.

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. október 06. 17:04
tanulni kell a maszoptól! NEM HAGGYUK!
Deotex
2020. október 02. 06:10
A kormányt és az országot büntetik azért, mert nekünk hitvány ellenzék jutott.
Pelso j.
2020. október 01. 18:13
Nem hajlandó tárgyalni......., -nevetségesebbek vagytok, mint a mesebeli durcás kismalac.
MayorAnna
2020. október 01. 16:38
A JOGÁLLAMISÁGGAL VALÓBAN SÚLYOS GONDOK VANNAK MAGYARORSZÁGON-ha nem is az Unió értelmezése szrt-ezt bizonyítja Molnár Kigyúrt Richárd első fokon, hosszú késleltetés után meghozott fölháborító ítélete: https://kuruc.info/r/2/218655/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!