Fürjes Karácsonyról: Egy kicsit sok volt a panasz, kevés a megoldás

2020. október 20. 09:06

Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár az Atv Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, három dolgot elutasít a kormány: a főváros eladósítását, az adóemelést és a megszorításokat.

2020. október 20. 09:06
null

Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a hétfő esti Egyenes beszédben beszélt arról, hogy látja most a fővárosi vezetés és a kormány kapcsolatát. Fürjes Balázs úgy fogalmazott, „önmagában öröm, hogy folytatódik a párbeszéd”. Fürjes Balázs pozitívan értékelte az egyeztetést. Hangsúlyozta, a kormány felajánlotta, hogy többek között átvállalja a Lánchíd felújítását – miközben a főváros csak a korábban megígért hatmilliárdot kéri –, a Biodóm befejezését, a fonódó villamos további vonalának kialakítását, amennyiben ez a fővárosnak gondot okoz, azt viszont emberi dolognak tartja, hogy Karácsony Gergely csalódott, hogy nem lett úgy minden, ahogy ezt ő szeretné. Úgy fogalmazott, hogy egyenrangú felek tárgyalásán senki sem várhatja el, hogy az akarata teljes egészében érvényesüljön.

Három dolgot elutasít a kormány: a főváros eladósítását, az adóemelést és a megszorításokat. Fürjes úgy fogalmazott, szerinte Karácsony sokszor keres kifogásokat. Szerinte Budapest nincs gyámság alatt, mindenkinek nehezebb, a kormánynak és az önkormányzatoknak is, az meg, hogy a főváros pozitív irányba kivételezett helyzetben van, normális dolog.

Ugyanakkor Fürjes arra emlékeztetett, hogy százharmincnégy város fizet szolidaritási hozzájárulást a rászoruló településeknek, és az összegeket meghatározó képletnél csak a főváros fizet kevesebbet. Fürjes azt mondta, hogy ezt már Tarlós idejében kezdték rendezni, hogy mindenki ugyanúgy adjon bele a közösbe. A Liget projektről szintén szó esett, hogy ők munkacsoportot állítanának fel, hogy szakértők állapítsák meg, mi lehetne a következő lépés.

Végül pedig elmondta, hogy továbbra is bocsánatkérést vár Karácsonytól, amiért az ellenzéki összefogás jegyében a korábban judapestező Bíró László mögé állt. Egyelőre nem érkezett reakció.

(Atv)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. október 20. 13:20
niederek is a fővaro s része, kamugeri a bányászokról még hallgat! Niederbohoc felelős! Dezt a tudta nelkul nem lehetett megcsinalni!
Leo3
2020. október 20. 11:59
Karigeri nem is tud felmutatni eddig semmit. Biztos vagyok benne, hogy a ciklusa végén is ugyan ez lesz a helyzet. Ő egy nagy NULLA!
Vakfolt
2020. október 20. 11:47
"Végül pedig elmondta, hogy továbbra is bocsánatkérést vár Karácsonytól, amiért az ellenzéki összefogás jegyében a korábban judapestező Bíró László mögé állt." Azt fogja mondani Gerci, hogy valójában Orbánnak kell bocsánatot kérnie tőle, mert a választási törvénnyel őt ilyen helyzetbe kényszerítette, hogy egy fasiszta seggét szopja, holott főpolgármesterként kurvára semmi köze hozzá. Fogadunk?
pesti051
2020. október 20. 10:57
Megemlegeti még Budapest népe ezt a "hosszú karácsonyát"... Óriási böjt jön utána, ha marad még addig normális kormány, megint lehet kimosni sok-sok millárddal a "szabad librális Budapestet" a nyakig érő adósságxarból, ahogy Demszky után megtették Orbánék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!