Varga Judit: Magyarországon a legfőbb ügyész egyetlen más szervnek vagy közjogi méltóságnak sincs alárendelve

2020. október 12. 20:52

„Tudta, hogy vannak olyan tagállamok is, amelyek ügyészségéről maga az Unió Bírósága mondta ki, hogy nem tekinthetők független igazságszolgáltatási szervnek?” – teszi fel a kérdést az igazságügyi miniszter.

2020. október 12. 20:52
null

„Tudta, hogy vannak olyan tagállamok is, amelyek ügyészségéről maga az Unió Bírósága mondta ki, hogy nem tekinthetők független igazságszolgáltatási szervnek? 

  • Magyarország nem ilyen ország! 
  • Magyarországon a legfőbb ügyész egyetlen más szervnek vagy közjogi méltóságnak sincs alárendelve és nem utasítható senki által. Teljes szervezeti és politikai függetlenséget élvez.

Ha szeretne, többet megtudni az ügyészségekről kérem, tekintse meg a videómat, mert a tények a valóság megtalálásában segítenek!” – írta közösségi oldalán hétfőn Varga Judit.

Az igaszágügyi miniszter megosztotta előző videója elérhetőségét is a témában, melyet ide kattintva tekinthet meg.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2020. október 14. 21:23
Később...
BőröndÖdön
2020. október 13. 14:34
Polt Péter az egyes számú hungarikum...:(
121212
2020. október 13. 07:23
Miért kéne bárkinek is alárendelni az egykori fideszes országgyűlési képviselőjelöltet, a fidesz etikai bizottságának elnökét, a miniszterelnök szotyipartnerét? Nem kell őt utasítani, tudja magától, mi a dolga. Mint a fideszes képviselő ÁSZ-elnök vagy a fideszes képviselő alkotmánybíró.
Corpus Iuris Civilis
2020. október 12. 23:05
Talán mert azok az országok a napóleoni ügyészségi modellt használják amiben tök más jogkörei vannak az ügyészségnek? Ez kb olyan mintha Belgiumra vagy Luxemburgra mutogatna Varga Judit, hogy nahát ott nem is választanak államfőt, azt mégsem szól be nekik brüsszel, bezzeg ha nálunk élete végig maradna Áder, akkor mekkora balhét csapna ez a gonosz eu. Hát igen, talán mert azok monarchiák, mi meg egy köztársaság vagyunk. Talán mert azok az országok ahol irányítható a főügyész, azok a napóleoni vagy a skandináv ügyészségi modellt választották, mi meg a cárit, ahol nem kéne az legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!