Cigányellenes kommenteket is lájkolhatott Bíró László

2020. október 16. 12:03

„Minden forint pazarlás, amit a cigányokra költünk!” – ez volt az egyik hozzászólás, ami elnyerte tetszését.

2020. október 16. 12:03
null

Az atv.hu hozta le azokat a képernyőmentéseket, amelyek tanúsága szerint a szerencsi időközi választáson alulmaradt közös ellenzéki jelölt – a korábban Budapestet Judapestező –, Bíró László a cigányságot negatívan minősítő, illetve durván ócsárló megjegyzésekkel fejezte ki egyetértését a közösségi oldalon. Az ATV rámutat, hogy Bíró a nyári antiszemita botránya utána elérhetetlenné tette az idén augusztus előtti Facebook-előéletét ismeretlenek számra, ugyanakkor ezek szerint valaki már korábban lementhette a korábbi közös ellenzéki jelölt botrányos Facebook-előéletét bemutató screenshotokat.

Az egyik fotón szereplő komment tanúsága szerint a kommentfolyam 2018-2019 fordulóján keletkezett, tehát ekkor lájkolta a jobbikos politikus, a többi között ezt a hozzászólást: „Minden forint pazarlás, amit a cigányokra költünk!” valamint „Koszos cigányok! A magyar (i)GAZSÁGSZOLGÁLTATÁS pedig szégyellje magát! És mindenki, aki ehhez nevét adja. Rendőrök, bírók, stb…”

Az ATV megkérdezte Bírót, biztosan ő lájkolta-e a rasszista posztokat. Amint válaszol, frissítjük a cikket.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agrippa
2020. október 18. 16:03
A hír legpikánsabb része, hogy az atv hozta le a sztorit!
annamanna
2020. október 16. 20:34
"Hűtlen kezelés miatt nyomoznak Cserdiben Ezért lehetett öngyilkos a volt polgármester, Bogdán László. Hűtlen kezelés miatt indított nyomozást még júliusban a Baranya Megyei Rendőr főkapitányság a Cserdit is érintő kerékpárút kivitelezésének elszámolása kapcsán írta hétfőn a Baranya megyei napilap. A Bama.hu úgy tudja, hogy a TOPos Kerékpáron az Ormánságtól a Mecsekig! nevű kerékpáros turizmusfejlesztési programmal akadtak gondok és több mint negyedmilliárd forint tűnhetett el az uniós és hazai forrásból. A projekt Orfű és Kovácsszénája között, illetve Helesfa Cserdi-Szentlőrinc vonalon tartalmazza új kerékpárút építését. A Bama szerint a programot a források elosztásáig a megyei önkormányzat koordinálta, a pénzügyi lebonyolítást viszont az adott településre bízták. A nyomozásban már a nyáron lefoglaltak iratokat a rendőrök a hivatalokból. Ugyancsak hétfőn a Bogdán család ügyvédje közösségi oldalán jelentette be, a volt polgármester búcsúlevelet hagyott, és tény, hogy a korábban megjelent híresztelésekkel ellentétben a megkezdett és meghiúsult nagy összegű beruházások és pénzügyi elszámolási probléma miatt vetett véget önkezével életének. Július 14-én Bogdán László, Cserdi polgármestere tragikus hirtelenséggel elhunyt, a sajtóhírek már aznap arról szóltak, hogy önkezével vetett véget életének. Az okokról sem a család, sem más nem közölt érdemi információt, azonban találgatások sora jelent meg napról-napra a különböző médiumokban, súlyos gyógyíthatatlan betegségről, depresszióról, szerelmi csalódásról. A közösségi médiában, a Bogdánt hősként, a kormány egyik fő ellenségeként ábrázoló megmondóemberek odáig mentek, hogy már-már politikai megrendelésre történt leszámolásról beszéltek, és gyilkosságot emlegettek. Az amerikai Népszava még arról is cikkezett, milyen gyanús, hogy nem lehetett látni bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a polgármester valóban öngyilkos lett." https://pestisracok.hu/hutlen-kezeles-miatt-nyomoznak-cserdiben-ezert-lehetett-ongyilkos-a-volt-polgarmester-bogdan-laszlo/
annamanna
2020. október 16. 20:10
utólag sajnos nagyon tanulságos: Nincs önfenntartás, csak bedőlt projektek és adósság évek óta - riport Bogdán László falujáról https://www.youtube.com/watch?v=PKGffY-jxNc Akit érdekel, annak plusz cikk: "A PR is a történetmesélésről szól" - Ami a Cserdi-sztoriból kimaradt https://hurumixed.blogspot.com/2020/08/a-pr-is-atortenetmeselesrol-szol-ami.html Cserdi polgármestere elfelejtette, hogy három éve elítélték sikkasztásért https://index.hu/belfold/2017/10/27/cserdi_polgarmester_sikkasztas_feledekenyseg/ Bogdán László, Cserdi propagandamadara https://kkbk.blog.hu/2013/09/12/bogdan_laszlo_cserdi_madara Erősen átírják a szövegek a cigányok felemelésével kapcsolatos csodavárást. Ha még Bogdán kapcsán is így kell áthangolni utólag a sztorit, akkor ehhez képest kell gondolkozni arról, hogy mik a realitások Csak egyetlen példa: azon már korábban is furcsálltam, hogyan lehetséges, hogy ha Bogdán csak 3 osztályt végzett, akkor miért 18 évesen kezdett el dolgozni.... Most kiderül, hogy korábban még azt állította, hogy járt középiskolába. Ezért nem dolgozott 18 éves koráig, így már stimmel, csak minden más nem stimmel, mert a hazugságok egész hegyét építette fel, ami aztán ráomlott. Sajnos belőle kell kiindulni, hogy reálisan mi várható a romáktól.
egyvilág
2020. október 16. 18:30
Egy alapos általános összefoglaló a sztereotípiákról és előítéletekről: https://egyvilag.hu/temakep/067.shtml
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!