Borsodi időközi: az O1G továbbra sem elég, a Fidesz még „trendiséggel” is előz

2020. október 12. 17:00

Ez egyértelmű ellenzéki vereség.

2020. október 12. 17:00
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor

„A Mércét napi szinten olvasó embereknek feltűnhetett az, hogy a portálon nem követtük napról-napra jelleggel az amúgy igencsak kiélezett Borsod 6-os időközi választást, csak a legfontosabb fejleményekről adtunk hírt. Ezzel kapcsolatban nyugodtan megvallhatom, az érdeklődés hiányának részemről egyértelmű oka volt: baloldaliként egyáltalán nem tudott megmozgatni, hogy az Orbán-ellenes jelszavakkal kampányoló fidesz-ellenes jobboldali jelölt, vagy az Orbán Viktort szinte eltitkolni kívánó fideszes jobboldali jelölt győzelmével ér-e véget ez a csata, amelyet mindkét oldal előre felruházott tétekkel.

Azonban a választást végül végigkövetve a kampanyhajrá mégiscsak meglepetést tudott okozni. Szerencs, Tiszaújváros és környéke több okból is komoly előrejelzést adott nekünk az ország jövőjére nézve. Az Orbán-ellenes koalíció önmagában továbbra sem elég
Az, hogy ezt a választást több mint 50%-kal hozta Koncz Zsófia, azt is jelenti, hogy az időközi választásokon megszokott, alacsonyabb részvétel mellett sikerült a kötelező papírformát túlteljesíteni, és a nyáron elhunyt édesapja eredményén Koncz javított is.

Ez egyértelmű ellenzéki vereség.”

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. október 13. 15:01
5% különbség Borsodban semmi...22-ben elzavarjuk a tolvajokat!
Kristály
2020. október 13. 13:35
Az 5 pártnak volt ennyi pereputtya, szégyen gyalázat ilyenek pofáznak akik még az 5% határt is csak mekegve érik el meg még el sem érik.
puszika
2020. október 13. 11:58
De nem bírtad ki O1G nélkül ugye TAKONYGERINC??
afium
2020. október 13. 10:32
A Mérce (minek a mércéje?) újságírója a város és a vidék ellenállását erőlteti a Fidesz és a a baloldali ellenzék harcának bemutatásában. Pedig itt sokkal inkább az egykori (városi) munkásréteg és a saját erőből magát fenntartó, felküzdő falusi kisgazdák, illetve a városok polgárosult része áll. Ezt kihagyni az elemzésből, nagyon gyengíti a levonható releváns következtetések körét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!