BKK: A Transparency International monitorozza a Lánchíd-felújítás közbeszerzését

2020. október 21. 19:27

Jelenleg a tender ajánlattételi szakasza zajlik, a gazdasági szereplőknek október 28-áig kell benyújtaniuk első ajánlatukat.

2020. október 21. 19:27
null

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megbízta a Transparency International (TI) Magyarországot a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzési eljárás monitorozásával – tájékoztatta a BKK szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a TI bevonása hozzájárul ahhoz, hogy a közbeszerzési eljárás és az ajánlatot tevők közötti verseny „minél nyíltabb, átláthatóbb és tisztességesebb legyen”. A fővárosi önkormányzat és a BKK célja az volt, hogy minél több szereplő vegyen részt az eljárásban. A TI jelenléte további biztosítékot jelent az ajánlattevők közötti verseny tisztaságára, a transzparens közbeszerzésre – olvasható a közleményben.

„A megállapodáshoz az ajánlattevők önként csatlakozhatnak, ezzel vállalva a tiszta versenyt, amely a tapasztalatok szerint jótékony hatással van a beadott árajánlatokra is” az önkormányzat és a BKK „minden rendelkezésére álló eszközzel igyekszik elkerülni, hogy túlárazott ajánlatokkal jelentkezzenek a felújítási munkára” – fogalmaztak. Hozzátették: a TI közbeszerzéssel kapcsolatos jelentései nyilvánosak lesznek a szervezet honlapján és a Lánchíd felújításával kapcsolatos tudnivalókat összefoglaló www.bkk.hu/lanchid oldalon.

Felidézték: a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzés részvételi szakasza október elején zárult le, a BKK mind a négy jelentkezőt felkérte ajánlattételre. Jelenleg a tender ajánlattételi szakasza zajlik, a gazdasági szereplőknek október 28-áig kell benyújtaniuk első ajánlatukat. Kedvező ajánlatok esetén a BKK jövő februárban köthet szerződést a leendő kivitelezővel. „Magyarország szimbólumának” felújítása márciusban kezdődhet el, ha a kormány is biztosítja az ígért támogatást – írták. A megújult Lánchidat az előzetes ütemezés alapján 2023-ban vehetik birtokba a közlekedők.

(MTI)

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2020. október 23. 10:24
Besz@rás! Ezek szerint a transzparenci egy magyar hatóság / könyvvizsgáló intézmény? Társadalmi munkában végzi, vagy díjazásért? Ezek szerint a Magyar Kormánytól származó összegeket - melyet Feri-Geri költ el - pénzért vizsgál a transzparenci. Ergo, a Magyar Kormány támogatja az NGO-t?
OberEnnsinnen
2020. október 23. 09:13
Mióta a Parlamentben elhangzott, hogy COVID-ban Magyarországon halnak a legtöbben, azóta semmin nem csodálkozok. Még az is lehet, hogy a TI ingyen felújítja a Lánchídat, és ezzel megbuktatja az Orbán-kormányt, amiért az pofátlan módon fizetni akart a munkáért...
kata56
2020. október 22. 17:13
A Dunakanyar VALAMENNYI olyan önkormányzata, ahool a libsi-bolsi oldal nyert az önkormányzati választásokon, a választások után AZONNAL szerződést kötött ezzel a kiváló szervezettel, a Transparency International (TI) Magyarország-gal hogy egyrészt mindent világítsanak át, násrészt ezután vegyenek tevékenyen részt, hogy az önkormányzatok működése a továbbiakban "transzparens" legye... Magyarán szólva: a választások után azonnal védelmi pénzt kezdtek fizetni a Soros-maff8iiának.. Felteszem, egyéb csatornákon is folyik még be oda védelmi pénz. És persze az egész országban a libsi-bolsi önkormányzatoknál. Érdekes lenne lekérni egy olyan listát országosan az önkormányzatoktól, hogy kik milyen összegben kötöttek szerződéseket ezzel a kiváló társulattal.. Már csak a transzparencia jegyében is ...ugyebár.. Valszeg döbbenetes számok jönnének ki..
puszika
2020. október 22. 15:20
Róka őrzi a tyúkólat! Ügyes!!! Ez mennyibe kerül a fővárosnak???? A BKK ennyire gyenge ,hogy nem tudja elvégezni a munkáját? Kirakatpolitika? Választ BKK!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!