Fenntartják a blokádot az SZFE hallgatói

2020. október 05. 19:54

Visszautasítják az új vezetés ajánlatát.

2020. október 05. 19:54
null

Fenntartják a blokádot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, akik az újonnan kinevezett vezetőség ajánlatát ultimátumnak tekintik és visszautasítják.

A hallgatók képviselői hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon elmondták: az egyetemi autonómia feltételei rögzítve vannak a nemzeti felsőoktatási törvényben, nem képezhetik semmilyen egyeztetés részét. Kiemelték: az egyetemi dolgozók sztrájkjának harmadik napjában a tanulmányi félév felfüggesztésével fenyegetni abszurd, a tanév érvényességéről pedig csak jogszerűen kinevezett vezetőségnek lenne felhatalmazása dönteni. „A Színház- és Filmművészeti Egyetemnek legitim vezetése jelenleg nincs” – vélekedtek. Mint elhangzott, az egyetem hallgatósága a blokádot fenntartja, a tiltakozáshoz való demokratikus jogával továbbra is él.

Többek között kétlépcsős bérfejlesztést, az intézmény jövőjéről szóló, átfogó egyeztetést, valamint az egyetemi épületek blokádját szervezők büntetlenségét ígérték a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetői abban az esetben, ha azonnal befejeződik az intézmény dolgozóinak sztrájkja és október 7-ig az épületek blokádja. Novák Emil megbízott általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár erről vasárnap nyílt levelet tett közzé.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. október 07. 08:28
A kormány gyengesége, hogy még mindig nem takarították ki őket az épületből. Ez klasszikus anarchia. Kicsi kommunista sziget nagy Budapesten. Ez a kis beteg sziget kiinduló pont lehet több gócpont kialakulásához.
syphax
2020. október 06. 14:38
"..Fenntartják a blokádot az SZFE hallgatói." Tartsák. Maj' ha olyan hideg lesz, hogy befagy a seggükbe a szar, no' akkó' majd már NEM FOGJÁK "FENNTARTANI." Ez illyen eccerű!
szürkeSzarvas
2020. október 06. 09:26
Éljen a mi "Nagy Zsidó Forradalmunk!" A Szurdi Panni,a kövér Hökös,plusz a maréknyi követőik: A "sans culotte"-ok A biboldó tanári kar:a "veszettek". Ideje hogy Napoleonként erkezzen a Gál András Levente,(talpig a Detre leányában)-es kartáccsal közéjük lövessen! :)
Sulammit
2020. október 06. 07:59
Nem írnám alá a félévüket az biztos. Kezdhetnek 2021 szeptemberében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!