A főváros vizsgálja a Baross Utcai Idősek Otthonát

2020. október 26. 13:58

A hatósági tesztelés magas arányú fertőzöttséget mutat az intézmény egyik telephelyén.

2020. október 26. 13:58

Vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Önkormányzat a Baross utcai Idősek Otthona egyik telephelyén – adott ki erről közleményt a Főpolgármesteri Hivatal. A hatósági tesztelés magas arányú fertőzöttséget mutat a Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén, ezért a fenntartó Fővárosi Önkormányzat járványügyi intézkedési tervet állított össze az illetékes kormányhivatallal és IV. kerülettel egyeztetve. A fenntartó vizsgálatot rendelt el és felfüggesztette az intézmény vezetőjét – írják.

Az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek a Baross utcai Idősek Otthona, Csokonai utcai telephelyén. Folyamatosan érkeznek a tesztek eredményei, nagyon nagy pozitivitási arányt tartalmaznak, ezért a Fővárosi Önkormányzat, mint fenntartó kirendelte egy másik fővárosi intézmény vezetőhelyettesét a vizsgálat végéig az intézmény vezetésére, egyúttal vizsgálatot rendelt el és felfüggesztette az intézményvezetőt a vizsgálat végéig – olvasható az anyagban.

A Fővárosi Önkormányzat a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával folyamatosan egyeztetve járványügyi intézkedési tervet állított össze és folyamatosan egyeztet a IV. kerület népegészségügyi osztályával is. A terv tartalmazza többi között a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítését, a pozitív teszttel rendelkező lakók kórházba szállítását, és a negatív gondozottak elkülönítését – szerepel a dokumentumban.

(MTI-OS)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zakar ZoItán BéIa
2020. október 26. 20:04
Csináljátok csak.
nyugalom
2020. október 26. 18:04
nincs semmi gond - rovidesen bejelentik faceboooookon! Gáljé mar megirta!
Nehidd El
2020. október 26. 14:00
Jé, nem tilos intézkednie a fővárosnak a saját kezelésű intézményeiben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!