A DK nem szavaz a Kúria elnökéről

2020. október 19. 14:06

A Gyurcsány-párt az Európai Bizottsághoz fordul az ügyben – derült ki Sebián-Petrovszki László sajtótájékoztatójából.

2020. október 19. 14:06

A Demokratikus Koalíció (DK) képviselői nem vesznek részt a Kúria új elnökéről döntő hétfői parlamenti szavazáson. Sebián-Petrovszki László országgyűlési képviselője hétfői online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Varga Zsolt Andrást a Fidesz úgy teszi meg a Kúria elnökévé, hogy „soha életében nem volt bíró”, ezért egyetlen ügyben nem ítélkezett. Hozzátette, a jelölt közel tíz évig volt Polt Péter legfőbb ügyész helyettese, ezért közel tíz évig vett részt az ügyészségen „azokban a botrányos ügyekben”, amelyek már az első Orbán-kormányt, illetve a jelenlegi kabinetet is jellemezték.

Európában példátlan, a jogállami elveket, így a hatalmi ágak szétválasztásának elvét is megcsúfolja, hogy a Fidesz egy ügyészt tesz meg a bírói szervezet vezetőjének – fogalmazott a politikus. A DK nem vesz részt ebben a színjátékban, és minden nemzetközi fórumon, így többek között az Európai Bizottságnál is felemeli szavát az eljárás ellen – jelentette ki a képviselő.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2020. október 19. 20:56
Böszme,áthoztad a bányádat a fövárosba.Te csak bányássz,kell a pénz a kábitószerre,fegyverre.Meghoztátok a demokráciát a fövárosba.Aljasok,még meg mertek szólalni.
nyugalom
2020. október 19. 20:07
sajat magukat sem vállaljak!
nyugalom
2020. október 19. 14:13
mindig valami ellen vagy egyaltalan nem szavaznak! Remek! Viszont azonnal feljelentenek varjak a parancsot! Aprodobrev bevet magat meg a leszbikakat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!