1293 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma idehaza

2020. október 16. 09:19

Elhunyt 33 krónikus beteg.

2020. október 16. 09:19

1293 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  43 025 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalról. Elhunyt 33 krónikus beteg, így az elhunytak száma 1085 főre emelkedett, 13 134-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 806 fő. Az aktív fertőzöttek 32%-a, az elhunytak 42%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Rámutatnak, hogy az Operatív Törzs jelenleg 52 óvodában és 22 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 185 osztálynál és 10 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. október 16. 19:50
Most akkor 33 vagy 39 -en hunytak el Reggel 39 volt itt meg 33,hogy lehet ez ? Talán feltámadtak?
bölcsbagoly
2020. október 16. 15:13
Jé, te vagy a "négyszáz...okoskodó", aki beszart az érettségitől és hatásaitól? Most meddig fogsz itt siránkozni? Ezen a nicken sem vagy hitelesebb.
Himalája
2020. október 16. 14:36
"1293 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma" Lesz az még tízezer is, amennyiben nem zárják be az iskolákat. Mindenesetre a sportolás az immunrendszert erősíti. Amíg nincs vakcina, egyenlőre ennél jobb fegyver ez ellen az új betegség ellen nincs.
certus
2020. október 16. 10:47
Akit tényleg a jelenség érdekel, annak néhány gondolat a tesztelésről: Nagyon nehéz összehasonlítani az országokat az elvégzett tesztek száma alapján. Sok múlik pl. a mintavétel módján. Nálunk mindenkitől szakember veszi a mintát. Angliában pl. postán kiküldik a szettet, vegye le mindenki magának. El lehet képzelni ahogy megpróbáljuk elérni a saját nyálkahártyánkat a megfelelő ponton, és ott az előírt ideig mozgatjuk. Mennyire sikerülhet szabályosan a művelet. De jó nagy az elvégzett tesztek száma, köztük elég sok a negatív ahhoz, hogy a pozitív ne legyen túl sok. Csak éppen a minta lehet teljesen alkalmatlan a vizsgálatra. Nem csak a mintavétel különbözik országonként, de az alkalmazott tesztek típusa és a vizsgálatra kiválasztás módszere is. Ha jól választjuk ki a mintavétel alanyait, akkor kevesebb is elég. Ma reggel hangzott el a Kossuth rádión 8 óra fele, hogy most is gócszerű nagyon sok eset, góckutatásban sokkal nagyobb a találati arány mintha random kezdenénk tesztelni. Módszer. Az ujjbegyből vérvétellel vett minta gyorstesztelése teljesen más alapokon nyugszik, mint a PCR teszt. Nálunk is volt cég, amelyik ilyeneket adott a munkavállalóinak. Otthon lehetett vele próbálkozni. Máshol ez is beszámít. Össze nem hasonlítható dolgokat lehetetlen összehasonlítani. Nem is érdemes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!