Videó: így foglalták el a Színművészetit az egyetemisták

2020. szeptember 01. 09:41

Az új vezetés ellen tiltakozó színművészetis diákok elfoglalták az egyetem épületét.

2020. szeptember 01. 09:41
null

Videó az SZFE HÖK Facebook-oldaláról.

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovsa
2020. szeptember 01. 17:46
Nem értem. Magukat művelt értelmiséginek mondó, a magyar nyelvből élni akaró embereknek szövegértési problémájuk van. Nem tudnak különbséget tenni a fenntartó és a vezető szavak között. Segítek. A fenntartó, aki a pénzt adja, a vezető, aki megmondja, hogy mit kezdjünk a pénzzel. Eddig a fenntartó közvetlenül az állam volt, ami nem akarja tovább finanszírozni az egyetemeket. Nagyon helyesen. Az egyetemeket a hallgatóknak kell finanszírozni. Tandíjon keresztül. Ez jöhet direkt a diáktól (fizetős hely, eddig is volt). Állami ösztöndíjból (amennyi embert az állam alkalmazni tervez öt év múlva). A potenciális munkaadóktól kapott ösztöndíjból. Jelen esetben a színházaktól, amelyek megfinanszírozzák egy-egy tehetséges ember képzését, annak reményében, hogy a végzős színész majd az adott színházban fogja kezdeni pályáját. Hogy ez a rendszer be tudjon indulni, most kaptak egy egyszeri induló tőkét az átállás átvészelésére.
Paskai
2020. szeptember 01. 17:25
Dejszen ez nem hasonlít forradalomra, hanem a woodstocki fesztiválra. Hippi tanárok nevelnek itt sikerrel hippiket. Tényleg pártkommisszárokat kell ezekre küldeni, mert szétestek a lazaságtól. A kápónak öltözött csávó az egyedüli jó mellékszereplő. Neki vannak ötletei.
Rocktoberi
2020. szeptember 01. 17:04
Akkor a probléma megoldódott. Már csak a pénzt kell összetarhálniuk a működtetésre.
Andilla
2020. szeptember 01. 15:49
Bohém művészlélek létemre ilyenkor (is) örülök, hogy szintén művészlelkű, egyszem fiam a gyakorlatban igen jól használható szakra járt egyetemre, és most azt hasznosítva tisztességes, termelő, kreatív és rendesen fizető melója van, jó csapatban, ahol nem az ilyesmi dívik buliként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!