Rebrov szerint óriási tett a Fradi csoportkörbe jutása

2020. szeptember 30. 06:59

Négy ország bajnokát búcsúztatva harcolták ki a főtáblát.

2020. szeptember 30. 06:59
null

Szerhij Rebrov vezetőedző szerint óriási tett, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, különösen annak fényében, hogy ehhez négy gárdát kellett búcsúztatnia a selejtezőben. Az ukrán szakember a Molde elleni, gól nélküli döntetlennel záruló összecsapást követő sajtótájékoztatón elmondta, tisztában van vele, hogy mekkora munka van a siker mögött, mivel játékosként a Dinamo Kijevvel rögtön a csoportkörben kezdhettek, a Ferencváros viszont négy ország bajnokát búcsúztatva harcolta ki a főtáblára kerülést. Hozzátette: keményen kell készülniük, ugyanis a csoportkörben Magyarországot kell képviselniük a klubfutball legmagasabb szintjén. A sajtótájékoztatón részt vett a védő Botka Endre is, azonban belefojtották a szót, ugyanis néhány csapattársa Isael vezetésével váratlanul megjelent a teremben és pezsgővel locsolta le őt és a vezetőedzőt is. Botka ezt követően pezsgőben úszva boldogan mondta, hogy óriási nyomás volt a csapaton, de meg tudott ezzel birkózni. „Hihetetlen, hogy bejutottunk a Bajnokok Ligájába! Remélem, erős csoportba kerülünk, amelyben megálljuk majd a helyünket” – tekintett előre a 26 éves válogatott játékos.

A Molde csalódott

Erling Moe, a norvégok vezetőedzője a találkozót követően elmondta, minden játékosnak az volt az álma, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen. A trénernek saját bevallása szerint jobban fáj az első mérkőzésen született 3-3-as döntetlen, mint a Groupama Arénában született 0-0. „Csalódottak vagyunk, hiszen véleményem szerint kilencven percen keresztül mi voltunk a jobb csapat. A labda nélkül is kontrolláltuk a játékot, tisztában voltunk vele, hogy ha gólt kapunk, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülünk. Nem akartunk túl sokat kockáztatni, és úgy érzem, így is megvoltak a lehetőségeink” – válaszolt a szakember arra a kérdésre, hogy nem kezdték-e meg túl későn a hajrát. A csoportkör csütörtöki sorsolását a Ferencváros a negyedik kalapból várja. A 32 csapatos főtáblára jutással a Ferencváros az eddig megkeresett 6,4 millió euró (körülbelül 2,3 milliárd forint) mellett további 15,25 millió euróhoz (körülbelül 5,5 milliárd forint) jut. Legutóbb a 2009/10-es idényben volt magyar csapat a BL főtábláján, akkor a Debrecennek sikerült ez a bravúr.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ganajdics Ottó
2020. szeptember 30. 15:06
Hoppá bejutott a fradesz a BL-be. Most már boldogan halok meg holnap a rutinműtétem után kórházi fertőzésben.
OrangeOrder
2020. szeptember 30. 11:30
Most valahogy eltakarodtak a mandineren fellelhető magyarfoci-ellenes férgek. Na, majd az első vereségnél megint előbújnak a kő alól! :DDD Hatalmas gratuláció, Fradika!
ElBundi
2020. szeptember 30. 09:32
Labdát rúgni, csak úgy mellékesen, nem ártana azért megtanulni!
buckafej
2020. szeptember 30. 09:18
A Groupama aréna cca. 15 milliárd forintba került. 5 meccs után (450 perc/7,5 óra) keresett a Fradi 7,8 milliárdot, vagyis óránként több, mint 1 milliárdot. 7,5 óra alatt (ami kevesebb, mint amennyit egy átlagember a munkahelyén tölt), megkereste a stadion árának a felét. Szóval lehet, hogy a foci és a stadion nem is olyan rossz befektetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!