Puhítottak a jogállamiság és az EU-pénzek kapcsolatán a németek

2020. szeptember 29. 09:33

Győzött a magyar kormány?

2020. szeptember 29. 09:33

Csak az EU-s pénzek rendeltetésszerű felhasználása számítana 2021-től, nincs szó rendszerszintű jogállamisági hiányosságokról, vagy a médiaviszonyok eltorzulásáról abban a lényegében antikorrupciós feltételrendszerben, amelyet a német soros elnökség dolgozott ki és amely alapján az uniós pénzek kifizetésének felfüggesztése, akár megvágása is lehetne a szankció, ráadásul a szankcióról szóló szavazás módjánál is a puhább verziót javasolja a német elnökség – rajzolódik ki a Bruxinfo által részletesen megírt javaslatból a Portfolio tudósítása alapján.

A Portfolio szerint ez afelé mutat, mintha a magyar és a lengyel kormányfő értelmezése lenne a helyes az EU-s pénzek és a jogállamiság témájának összekötése terén, akik már nyáron győzelmet hirdettek. A feltételrendszer még így is viszonylag kemény, és a bevezetéséről, illetve a feltételek megsértése esetén a szankciók kivetéséről szóló szavazás módja sem a magyarok és lengyelek szája íze szerint lenne, így tehát valójában egyik kormányfő sem lehet egyelőre elégedett. Fontos, hogy ez még csak a német elnökség javaslata, amely akár keményebbé is válhat, ha az Európai Parlament és néhány északi, illetve nyugati tagállam ezt követeli a jóváhagyásért cserébe – írta a Portfolio.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. szeptember 29. 16:32
A legdurvább az egészben, hogy nemsokára (olyan 5-6 év, max 10) befizetők leszünk. És akkor mi fizetünk a sok külföldi köcsög országnak, de mi majd meg nem kapunk semmit cserébe, hiszen gonoszok meg diktatúra vagyunk. Jól meg kell dolgozni ezeket a köcsögöket. Még jó, hogy nem Feri van kormányon, mert ők nem is értenék, miről van szó. Meg nem is érdekelné őket.
pumuklik
2020. szeptember 29. 14:12
Nyomentumos libák a kardjukba dőlnek?
istvanpeter
2020. szeptember 29. 13:24
Létezik egy szerződés, ami szabályozza az EU és a tagállamok viszonyát, de úgy látszik, hogy egyes fél fasiszta és gyarmatosító, vagy csak önmagában elvadult tagállamnak és vezetőnek ez kevés. Minden áron bele akarnak beszélni más országok dolgaikba és kioktatják őket. Persze az egészre rányomja a bélyegét, hogy az EU szervei és vezetői csaknem teljes egészében a háttérhatalom erős befolyása alatt állnak és a világuralmi célokat kell szem előtt tartaniuk. Vagy is, alapvetően a háttérhatalom ügyvezetője, Soros György diktálja az EU politikáját.
bagira
2020. szeptember 29. 12:22
Ursula is éppen olyan aljas gazember mint juncker merkel . Új csomagba burkolva a kvóta elosztást cseles módon kifundálták . Nyugati tőkés országok a selejt élősködő bűnözőktől úgy akar megszabadulni mintha a vendégeit haza akarja küldeni . Közben a haza küldést úgy képzelik el papírok nélkül álnéven jötteket sehol se fogadják be , de az eus országok 4 hónapon túl kötelesek befogadni. Akasztófára való brüsszeli vezetők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!