Megvan az SZFE két új rektorhelyettese

2020. szeptember 30. 21:04

Vidnyánszky Attila megnevezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem új rektorhelyetteseit.

2020. szeptember 30. 21:04

Az M5 szerda esti műsorában Vidnyánszky Attila bejelentette: Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől.

Az egyetem eddigi vezetésének felmondási ideje szerdán jár le. Az új kancellár, Szarka Gábor kedden állt munkába, őt a hallgatók nem engedték be az egyetemre. A hallgatói önkormányzat továbbra is úgy véli: a kuratórium működése illegitim, döntéseit pedig nem fogadja el.

Vidnyánszky Attila a műsorban hangsúlyozta: a kuratórium jogszerűen működik, döntései megfelelnek a szabályoknak. Szerinte az egyetemen egy szűk kisebbség generálja a vitákat. Úgy véli:

a csütörtökön kezdődő sztrájk jogszerűtlen

és reméli, hogy a bíróság is így dönt.

(Hirado.hu)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2020. október 01. 17:35
Mint kiderult vannak Fizetős hallgatók is akik a pénzüket SZOLGÁLTATÁST várnak amit társaik megakadalyoznak. Egy per esetén ki lenne a hunyó?
Akiltosz
2020. október 01. 17:27
Zokogjatok libernyákok!
Agnieszka
2020. október 01. 08:24
Érdekes, h. a nagy port fölvert előadásokról mindenki mélyen hallgat. Itt legalább per tangentem meg lett említve a Vidnyánszky ellehetetlenítését célzó háború a "csodálatos" Alföldi érdekében, bosszúból, h. a szerződése a Fidesz kormány alatt nem lett megújítva, mint nem egészen dícséretes ballib akció. Mindez egyidőben a hazug "demokrácia" jelentéssel. Az eddigi hideg polgárháború kezd nagyon hangossá válni és kiterjedni. Nyilván van még egyetem, ahol inkább "harcolnának", mint tanulnának és talán nem is olyan megerőltető az ottani helytállás, mint az orvosi, mérnöki tanulmányokban.
tuapse
2020. október 01. 07:12
Semmi pályázat, semmi szavazás, csakúgy kinevezzük a rektorhelyetteseket? :D Amúgy privát egyetem, az állam vonuljon ki belőle :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!