LMP: Végtelenül igazságtalan az adórendszer

2020. szeptember 02. 12:05

Csárdi Antal elfogadhatatlannak tartja, hogy a nyugdíjasoknak vagy a sokgyerekes családoknak nehézséget okoz az alapvető élelmiszerek megvétele.

2020. szeptember 02. 12:05

Az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentését követeli az LMP. Országgyűlési frakcióvezető-helyettesük szerint „végtelenül igazságtalan” az az adórendszer, amelyben az állam többet keres minden eladott élelmiszeren, mint a kereskedő.

Csárdi Antal szerdán sajtótájékoztatón kijelentette: a megélhetés mára, részben a járvány miatt nehezebb lett, emiatt százezrek nem engedhetik meg maguknak, hogy friss zöldség vagy gyümölcs legyen az asztalukon. Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak tartja, hogy a nyugdíjasoknak vagy a sokgyerekes családoknak nehézséget okoz az alapvető élelmiszerek megvétele. Jelenleg kevesebb áfát fizet a költségvetésbe az, aki negyedmagával étteremben eszik, mint az, aki egy négyfős család számára vásárol három napra gyümölcsöt – utalt a képviselő arra, hogy míg az éttermi fogyasztás áfája 5 százalékos, utóbbié 27.

Csárdi Antal úgy értékelt: a költségvetés „elbírná”, hogy az alapvető élelmiszerek után ne 27, hanem 5 százalékos áfát fizessenek az emberek.

(MTI)

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. szeptember 03. 13:43
Mint ismeretes, a forgalmi adó csökkentése a kereskedőket gazdagítja.
tango47
2020. szeptember 02. 17:11
A csökkentése lenyelnék a hozzá hasonló kereskedők, ahogy szokták.
marica61
2020. szeptember 02. 15:49
szinte nincs olyan nap, hogy ez az áll zöld párt /1%/ ne jönne elö valamilyen áll ötlettel
Kala pál
2020. szeptember 02. 13:59
Olyan adórendszert és menetrendet még soha nem csináltak, hogy mindenkinek jó legyen. Követelhetné a növényvédőszerek Áfa csökkentését is mert az is árfelverő, a fagy után marad 10 szem őszibarackot ugyan úgy permeteznem kellett mint amikor vödör számra szedtem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!