Gulyás: Ha Gyurcsány megragadná a hatalmat, akkor ismételten gazdasági csőd jönne Magyarországon

2020. szeptember 11. 09:33

„Az illegális migrációt propagáló tevékenység nemzetbiztonsági kockázat” – mondta Gulyás Gergely a Gerald Knaus-ügyre reagálva. A miniszter beszélt a Fidesz fővárosi frakciójának javaslatáról és a Színművészeti körül kialakult helyzetről is.

2020. szeptember 11. 09:33

A pénteki Kormányinfón kérdések is elhangoztak a média képviselőinek részéről. Elsőként a Magyar Nemzet tett fel kérdést Gerald Knausról, miszerint jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot a tevékenysége, valamint hogy kitilthatják-e az országból. „Az illegális migrációt propagáló tevékenység az ország szuverenitását veszélyezteti, és nemzetbiztonsági kockázat” – válaszolta a miniszter.

Gulyás újabb kérdésre válaszolva azt mondta, hogy senki ne állítsa le a termelést, amíg a normális működés biztosított. „Az idősek fokozott védelmére hívott fel ismét. A 60 alatti korosztály nagyon ritka kivételektől eltekintve ezt a betegséget túléli” – tette hozzá. 

„Az oktatási államtitkárság dönt majd az őszi érettségi biztonsági feltételeiről” – mondta a miniszter egy másik felvetésre. A kamaraerdei idősotthonról azt mondta, hogy remélik nem lesz egy újabb gócpont ott. „Nem a politikai vitákat kell lefolytatni a fenntartó részéről” – hangsúlyozta. „Helyes a Fidesz fővárosi frakciójának a javaslata, mivel a kormány több ezer milliárdot költött a gazdaság ösztönzésére. Budapest az ország leggazdagabb városa” – mondta Gulyás Gergely.

A főváros mintegy 100 milliárd forinton ül, tehát a Fidesz javaslata nem egy pártpolitikai akció – jelentette ki

„Jó lenne, ha a Fővárosi Közgyűlés meg tudná vitatni a Fidesz által javasolt 50 milliárd forintos gazdasági segélycsomagot, és sikerülne valamilyen megállapodásra jutni” – mondta ezzel kapcsolatban a miniszter.

„Ugyanazok az eszközök (tömeges fertőtlenítés, betegek elszállítása) ott is rendelkezésre állnak” – válaszolta Gulyás Gergely az Origo azon kérdésére, hogy milyen lépéseket tud tenni a kabinet, ha mégis gócpont lesz a kamaraerdei idősotthon. „A kormány egyetért a maszkhasználat minél szigorúbb büntetésével, ha azt nem viseli valaki” – erősítette meg kérdésre a Miniszterelnökség vezetője.

„Visszafogott üzemmódban van a diplomácia, de eddig sem a magyar fél volt a gátja az egyeztetéseknek az ukrán félllel. Nem látszategyeztetést akarunk, és

A Színművészetivel kapcsolatos kérdésekre válaszolva a miniszter elmondta, bízik benne, hogy lesznek tárgyalások. Ugyanakkor leszögezte: a kormány kivonul a felsőoktatásból, hogy a lehető legnagyobb szabadság legyen az intézményekben, így a Színművészetin is ez a helyzet. A kormánynak nincs eszköze arra, hogy egy nem állami egyetemnél bárkit erőszakkal tárgyalóasztalhoz ültessen.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Gyurcsány részben a kormányzása alatt is alkalmazott, más politikai véleményt eltűrni nem tudó magatartásán nem változtatott mostanáig sem. „Ha Gyurcsány megragadná a hatalmat, akkor ismételten gazdasági csőd jönne Magyarországon” – tette hozzá. 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2020. szeptember 11. 20:23
Az IMF-ek ugy kussolt hazafelé a fal mellett hogy élvezet volt nézni még megnézném egy párszor.
hentes
2020. szeptember 11. 18:37
Mikor volt itt csőd te Fideszes hazudozó?
Agricola
2020. szeptember 11. 15:04
"A főváros mintegy 100 milliárd forinton ül." Ady Endre kemény volt a gazdag és fukar emberekkel szemben. Harc a Nagyúrral című versében így ír: "Megöl a disznófejű Nagyúr, Éreztem, megöl, ha hagyom, Vigyorgott rám és ült meredten: Az aranyon ült, az aranyon, Éreztem, megöl, ha hagyom."
dakotasámán
2020. szeptember 11. 15:00
"Gulyás: Ha Gyurcsány megragadná a hatalmat, akkor ismételten gazdasági csőd jönne Magyarországon." hát ja. az már biztos, mint mészáros lőrinc üzleti zsenije, és a mutyikirályság lopás sorozata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!