Kásler: Minden tanár, aki iskolában betegedett meg, teljes összegű táppénzt kap

2020. szeptember 17. 07:41

A miniszter elmondta: számoltak azzal, hogy a vírus egyes osztályokban megjelenhet, de az, hogy mindegyikben, teljesen kizárt.

2020. szeptember 17. 07:41

Minden tanár teljes összegű táppénzben részesül, aki az iskolában fertőződött meg koronavírussal, vagy az intézménybeli történés miatt kényszerül karanténba” – közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Facebook-oldalán megjelent interjúban, amelyről a koronavírus.gov.hu számol be.

A miniszter hangsúlyozta: számoltak azzal, hogy a vírus egyes osztályokban megjelenhet, de az, hogy mindegyikben, az teljesen kizárt. Magyarországon több mint 13 ezer helyszínen folyik az oktatás-nevelés, jelen pillanatban ezrelékben mérhető az érintettség - közölte. Kijelentette: ezt a helyzetet uralni lehet egyes osztályok digitális oktatásra való áttérésével, illetve néhány intézmény esetében átmeneti szünet bevezetésével. Leszögezte: azok a tanárok, akik a munkahelyükön fertőződtek meg a vírussal, teljes táppénzre jogosultak, de nemcsak ők, hanem mindenki, aki ilyen helyzet miatt kényszerül otthoni karanténra.

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2020. szeptember 17. 15:03
Ezt még senki sem tudja. Büntetőügy nem lehet, mert kártérítés szempontjából a vírus -az autóstól eltérően- nem perképes. Marad a munkahelyi baleset. Amely a definíció szerint: a személy számára váratlanul bekövetkező fizikai hatás... stb. , Ez nem jó. Nincs fizikai hatás. Marad a foglalkozási ártalom. Ez az embert a munka környezetéből adódóan- zaj, hang, sugárzás- hosszú időn át kifejtett hatás. Ez sem jó. Szerintem ezen már állami szervek sora, külső szakértők bevonásával dolgozik.
józan paraszti ész
2020. szeptember 17. 10:09
Egyébként ki az aki nem kapja meg a táppénz 100%-t?
Tóth Zoltán
2020. szeptember 17. 09:56
Mai ige: "LEGYETEK BÁTORAK!" (Mész: 17.12) Kásler miniszter nertárssal szemben, szerintem haladéktalanul be kellene zárni az összes iskolát, és elhalasztva a tanévet nekilátni egy értelmesebb, a XXI. századba előremutató, s egyben "járvány-kompatibilis" oktatási rendszer létrehozásának. Indoklásul korábbi kommentjeim itt: https://magyarnarancs.hu/belpol/a-maszkviseles-kikenyszeritesere-megy-ra-a-kormany-uj-korlatozasok-helyett-133101#kommentek . Mindez pedig, lássuk be, forradalmi változásokat igényel hazánk politikai-hatalmi berendezkedésében. Természetesen sokan felkaphatják a fejüket, miként propagálhatok országos tömegmegmozdulásokat egyidejű iskolabezárásokkal, pedig a válasz rendkívül egyszerű: az előbbi előfeltétele az utóbbi fejlődésének, s egyúttal kényszerű cselekvés a járvánnyal szemben láthatóan tehetetlen, ügyetlen, a gyeplőt rég hanyagul a lovak közé dobó önkénnyel szemben, tehát a túlélésünk érdeke. Indoklásként szeretnék akár a márciusi kommentjeimre hivatkozni (például itt: https://kolozsvaros.com/2020/03/29/ilyen-konnyen-eltorolheto-a-mult/ ), nem igazán mutatkozik egyéb, érdemi megoldás a helyzet javítására. Az Orbán-rezsim (megerősítve a korai figyelmeztetésemet), hasonlóan egyébként a világszerte terjedő stratégiára (nem kizárólag a britekre, az USA-ra, vagy a sokat emlegetett svéd modellre gondolva), lényegében alig leplezetten a "nyájimmunitásra" építi a járványvédelmi intézkedéseit. Lássuk be, mind valószínűbbnek tűnik, hogy ez fogja az aktuális pandémiát nyugvópontra juttatni és nem bármiféle vakcina. Természetesen nem a mesterséges immunizálás ellen kívánok érvelni, csupán racionálisan gondolkozva felismerhető, az már jelentősen megkésve (és eleve kétséges effektivitással) érkezhet meg - némi áthallással olyan lesz, mint halottnak a csók. Viszont amennyiben továbbra is a "nyájimmunitás" képezi az összes (látszat)intézkedés alapját (lényegében eleve erre épült, az elejétől kezdve), úgy mire is várjunk, egyhelyben tökölve, ahelyett, hogy proaktívan előre lépve, a magunk kezébe vegyük végre a sorsunkat? A kevésbé veszélyeztetett korosztály (lakosságunk zöme) az utcára vonulva elzavarhatná a zsarnokot, megdöntve az aljas rendszerét, miközben egy-két hónapig nem megy haza (Fehéroroszország), s eközben immunizálódik. Tagadhatatlan, hogy még így is lennének áldozatai, bár prognosztizálhatóan jóval elenyészőbb mértékben, a járványnak (mintha tétlenül ácsingózva várnánk be a ráhagyó intézkedések exponenciálisan elhatalmasodó áldozatait), de ebben az esetben a mértékük sejthetően össze sem lenne vethető a zsarnokság erőszakos reakciójának elszenvedőivel. Viszont legalább megszabadulhatnánk attól, ami bizonyosan a vesztünket okozza, s jelen esetben, a koronavírus-pandémiánál (illetve általában a járványoknál) maradva: lehetővé tenné, hogy ténylegesen felválthassuk az esztelen, önveszélyes stratégiát! #forradalmat
olajfa1
2020. szeptember 17. 08:48
Miért csak a tanárok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!